Hlavní obsah

Mikyska možná kvůli rehabilitaci kolena vynechá závěr biatlonového poháru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Biatlonista Tomáš Mikyska hodnotil uplynulé mistrovství světa v Novém Městě na Moravě pozitivně, kvůli rehabilitaci dříve operovaného kolena ale zřejmě upraví program v závěru sezony. Čtyřiadvacetiletý reprezentant novinářům řekl, že může vynechat poslední dva podniky Světového poháru v americkém Soldier Hollow a kanadském Canmore. Hlavní slovo budou mít trenéři.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Český biatlonista Tomáš Mikyska během vytrvalostního závodu mužů na 20 km v rámci Mistrovství světa 2024 v Novém Městě na Moravě

Článek

„Mistrovství světa mi dodalo chuť do dalších závodů. Akorát nevím, jak to bude a jak rozhodnou trenéři. Řešíme nohu, že by teď bylo lepší dát i pauzu,“ řekl Mikyska, který si vloni v srpnu utrhl na letním mistrovství světa zkřížený vaz a vnitřní meniskus. Kvůli rekonvalescenci se poprvé zapojil do elitních závodů letos v lednu.

Biatlonová sezona pokračuje příští týden Světovým pohárem v Oslu. Poté se seriál přesune na závěr do Severní Ameriky. „Bavíme se o tom, že Oslo možná ještě jo, ale Ameriku vynechat. Říkal jsem, že bych chtěl závodit a že bych jel, ale záleží, jak rozhodnou,“ podotkl Mikyska.

Rodák z Ústí nad Orlicí absolvoval během MS ve Vysočina Areně šest závodů ve 12 dnech. Desátým místem ve vytrvalostním závodě zaznamenal nejlepší český mužský výsledek. Zaujal také prvním úsekem ve štafetě, kde předával po bezchybné střelbě v kontaktu s čelem. Šampionát zakončil v neděli 26. místem v závodě s hromadným startem.

„Jsem spokojený s tím, co jsem předvedl. Ze začátku mě trenéři chtěli postavit jen do štafety. Nakonec jsem tu odjel skoro všechno a ještě jsem si zajel nejlepší výsledek v kariéře. Mistrovství světa můžu hodnotit jen pozitivně,“ uvedl Mikyska. Limity s dříve zraněnou nohou neměl. „Ne, ale náš fyzioterapeut Roman Karpíšek říká, že když někdy stojím, tak stojím přidřeple. Že tu nohu nepropnu. Já to sice necítím, ale je to vidět,“ řekl.

Podle trenéra Michaela Málka by se měl Mikyska nyní na zdraví zaměřit a operovanému kolenu věnovat větší pozornost. Jde především o pravidelná cvičení. „Já jsem cvičil, ale jak jsme přijeli sem, už jsem na to po prvním týdnu neměl sílu. Už jsem se i zvedal hůř z postele a nebyla na to morálka,“ dodal s úsměvem Mikyska.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.