Hlavní obsah

Mrzí mě poslední rána, řekla Davidová. Chce se poprat s mixem dvojic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byla spokojená, že má na kombinéze svou oblíbenou trojku. Mnohem hůř ale brala, že trojku měla zapsanou i v kolonce chybných ran. Markéta Davidová sice do vytrvalostního závodu vstoupila čistou položkou, jenže pak na dalších třech vždy „nasekala“ jednu minelu.

Hrozně mě mrzí ta poslední rána. Měla jsem si na ni trošku víc počkat, povzdechla si Markéta DavidováVideo: Sport.cz

 
Článek

„Chtělo to o jednu ránu méně. O tu poslední! Ta mě mrzí, protože to chtělo víc trpělivosti nebo ji odložit. Ale bohužel jsem to nevyhodnotila dobře,“ vyprávěla Davidová po vytrvalostním závodě, v němž skončila dvacátá. „Jedničky nejsou špatné, ale v dlouhém je to moc. Zvlášť když tady asi dvacet lidí střílí čtyři nuly. Pak je to těžké.“

Dvacet je samozřejmě nadnesené číslo, nicméně v první osmičce byla hned pětice čistých žen. Právě jedna chyba dělila kupříkladu Francouzku Simonovou od čtvrté zlaté, protože ze třetího místa ztrácela na vítěznou Italku Vittozziovou půlminutu.

MS v biatlonu – vytrvalostní závod žen na 15 km Video: Česká televize

Davidovou může alespoň těšit solidní běh. „Myslím, že jsem si to dobře rozvrhla. Po prvním kole jsem z toho měla strach, ale postupně jsem se rozjížděla. A řekla bych, že to bylo dobré,“ uznala Češka.

Davidová má tak potvrzený start v nedělním hromadném závodě, v němž doufá alespoň v o jednu chybu na střelnici méně. Dost možná ji nemine ani čtvrteční smíšená štafeta dvojic. „Ten závod nijak zvlášť ráda nemám, ale už jsem si říkala, že bych se s tím mohla někdy poprat. Takže budu připravená, protože nějaká holka jet musí. Ale nechám to na trenérech.“

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.