Hlavní obsah

SESTŘIH: Norský fenomén Johannes Bö vyrovnal legendárního Björndalena, Češi na závěr MS ve třetí desítce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Norský fenomén Johannes Thingnes Bö získal své jubilejní 20. zlato na mistrovství světa a vyrovnal tím krajana a biatlonovou legendu Ole Einara Björndalena. Bö předvedl skvělý výkon v hromadném závodě na 15 kilometrů, ovšem musel se pořádně zapotit, protože ho „prohnal“ střelecky bezchybný Lotyš Rastorgujevs. Tomáš Mikyska a Michal Krčmář skončili v závěrečném závodě světového šampionátu po chybách na střelnici až ve třetí desítce.

SESTŘIH: Závod biatlonistů s hromadným startem na MSVideo: Česká televize

 
Článek

Oba Češi ztratili kontakt s nejlepšími už po první střelbě. Tomáš Mikyska chyboval jednou, Michal Krčmář dokonce dvakrát a ocitl se téměř na úplném chvostu startující třicítky. Na trestné kolo musel také favorizovaný Johannes Thingnes Bö, proto se na čele objevil jeho bratr Tarjei a Francouz Quentin Fillon Maillet. Na druhé ležce elita prakticky nechybovala, nejlepším naskakovaly nuly, a tak v polovině bylo hned pět biatlonistů v jedné vteřině.

Chystalo se tak drama. Ovšem oba Češi v něm nehráli roli, protože na druhé položce jednou minuli a byli daleko.

„Když začnete dvojkou v masáku, tak vám to předurčí vývoj závodu. Nebyl jsem šťastný, přitom jsem měl dost sil. Furt mi to tam nepadá, je to trápení a jen to podtrhlo dnešní výsledek. Pak se mi zpomalily lyže. Byl jsem dobře připravený, ale neprodal jsem to tady,“ uvedl Krčmář.

Na třetí střelbě, první stojce, přišlo síto. Čistý byl Johannes Bö, stejně tak Lotyš Rastorgujevs a s náskokem 20 vteřin se hnali dál. Krčmář si tu připsal první českou nulu, avšak poskočil „jen“ na 22. místo. Bö na závěrečnou položku letěl, bylo zjevné, že si chce vypracovat polštář, který by ho na čele udržel i v případě jedné chyby.

Ten ale nebyl potřeba.

Zastřílel čistě a mířil za rekordním titulem. Čistý byl také Rastorgujevs, jemuž připadlo stříbro. Bronz patří Francouzi Fillonu Mailletovi.

Michal Krčmář skončil 24. a Tomáš Mikyska 26.

„Výsledek mě mrzí, ale atmosféra byla neskutečná. Už jsem dnes ráno cítil, že to nebude jako včera ve štafetě. Nebyl jsem si jistý ve střelbě, už docházely síly. Ale se šampionátem jsem spokojený,“ uvedl Tomáš Mikyska.

Mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě - závody s hromadným startem:
Muži (15 km):
1. J.T. Bö (Nor.) 34:50,2 min. (1 tr. okruh)
2. Rastorgujevs (Lot.) -15,1 (0)
3. Fillon Maillet (Fr.) -33,0 (1)
4. T. Bö (Nor.) -42,1 (2)
5. Claude (Fr.) -1:02,5 (2)
6. Fak (Slovin.) -1:10,9 (1)
...24. KRČMÁŘ-2:52,2 (4)
26. MIKYSKA (oba ČR) -3:23,5 (3)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články