Hlavní obsah

Všichni asi doufali v lepší výsledek, i já. Ale zase mě to začalo bavit, říká Davidová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odjela všechno, co mohla. Poslední metry absolvovala s rukama nad hlavou, aby mohla zatleskat divákům za vytrvalou podporu. Markéta Davidová na závěr nabitého programu biatlonového mistrovství světa v Novém Městě na Moravě dojela v závodě s hromadným startem čtrnáctá. Jejím maximem tak zůstalo deváté místo ze stíhačky.

SESTŘIH: Závod biatlonistek s hromadným startem na MSVideo: Česká televize

 
Článek

V posledním závodě jste zaznamenala tři střelecké chyby, všechny byly podle trenérů těsné.

U obou ležek to byla smůla, za chybu ve stojce si můžu sama. Kdybyste se zeptali (trenérů) Egila s Mattem, ti se vždycky smějí, že štěstí na mé straně nikdy není, tak si to musím všechno vydřít. Asi je mi to trošku souzené…

Projevovala se i únava z toho, že jste tu jela už sedmý závod?

Čekala jsem, že to bude ještě horší. Nebylo to tak strašné, fyzické síly ještě byly, proto mě mrzí ta střelnice.

Jaký si odnesete celkový dojem ze svého vystoupení na šampionátu?

Všichni asi doufali v lepší výsledek, i já. Ale když si vezmu, jak se sezona vyvíjela, jsem ráda, že jsem zase našla trochu to střelecké sebevědomí. I když to nebyly nuly, byly to na střelnici jedničky, ale pro mě je důležité, že ani na trénincích už se nedějí zkraty jako doteď. Fakt mě to zase začalo bavit.

Tlak domácího prostředí byl značný, jste z toho pohledu ráda, že šampionát máte za sebou?

Asi jo, už toho bylo dost. Cítila jsem, že soustředit se na střelbu už bylo těžké. Máme toho všichni plné kecky a v tomhle počasí na takovém sněhu to není žádné super lyžování.

Byla jste ráda, že jste mohla v cílové rovince posledního závodu poděkovat divákům a nemusela bojovat do posledních metrů?

Já se samozřejmě snažila celé poslední kolo. Belgičanka (Lieová) přede mnou nebyla daleko, ale tady na kopci už jsem viděla, že s tím nic neudělám, tak jsem si řekla, že nemá cenu tlačit do posledního metru, a užila jsem si to.

Byl domácí světový šampionát velký zážitek i podle ohlasů vašich soupeřek?

Bylo to super. Jako každý závod tady, ať je to mistrovství světa, nebo Světový pohár. A ohlasů byly plné sociální sítě. Všichni děkovali, říkali, jak je to skvělé. A ono fakt je. Nebylo dne, kdy by lidi nebyli slyšet. Moc jim děkujeme a doufáme, že za rok bude kulisa stejná.

Vás ale čekají ještě poslední tři kola Světového poháru. V Oslu a pak v zámoří.

Ta Amerika s Kanadou budou náročné. Letíme tam ještě o něco později, naposledy v Americe to bylo vymyšlené trochu lépe. Ale s tím nic neuděláme.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.