Hlavní obsah

Naprosto otřesné! Ruské biatlonistky přijely na závod do Ufy, místní podmínky je pobouřily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepořádek, díry ve zdech, všude prach a navrch zfušovaná instalatérská práce v koupelně. Ruské biatlonistky Natalja Gerbulovová a Jekatěrina Nosková si na sociální síti Telegram postěžovaly na podmínky, které musely snášet v ubytovacím zařízení během Poháru přátelství v ruské Ufě.

Foto: Profimedia.cz

Ruské biatlonistky Natalja Gerbulovová (vpravo) a Jekatěrina Nosková na archivním snímku

Článek

Hotel, ve kterém byly biatlonové týmy ubytovány, zrovna procházel rekonstrukcí. „Jsme velmi rádi, že v Ufě probíhají renovace, ale proč během soutěže, o které všichni věděli předem?“ ptají se na videu ruské biatlonistky.

V žalostném stavu bylo především sociální zařízení. U sprchy chyběl závěs, toaleta byla bez prkýnka. Když jedna ze závodnic otočí kohoutkem u umyvadla, voda začne stříkat na podlahu.

„Naše koupelna je naprosto hrozná,“ podivuje se ruská biatlonistka. Video se na sociálních sítích začalo rychle šířit. Šéf Ruské biatlonové unie (RBU) Viktor Maigurov slíbil, že situaci prověří.

Ředitel sportovního areálu Viktor Nikitin, v jehož hotelu byli biatlonisté ubytováni, kritiku odmítl. V rozhovoru pro Match TV naopak obvinil Gerbulovou z toho, že jeho areálu zničila pověst.

Ke kritice závodnic se připojil také dvojnásobný olympijský vítěz v biatlonu Dmitrij Vasiljev, který pro Match TV řekl, že jsou biatlonistky rozmazlené. Sportovkyně podle něj nemohou porovnávat Rusko a Evropu, kde jsou podmínky pro sportovce jiné.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.