Hlavní obsah

Nemilé přivítání. Moc to nefrčelo, stěžovali si biatlonisté po přesunu do Francie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Biatlonový koncert Světového poháru chystá poslední předvánoční part a tratě ve francouzském Annecy už po přesunu z rakouského Hochfilzenu pilně najíždějí i čeští závodníci v čele s Markétou Davidovou. A hned první trénink přinesl nepříjemné zjištění.

Foto: Jaroslav Svoboda/Český biatlon

Markéta Davidová při tréninku v Annecy.

Článek
Fotogalerie

Lyže na přemrzlém sněhu v místě zvaném alpské Benátky totiž vůbec neodjížděly. „Bonjour! Dneska jsme poprvé otestovali tratě v Le Grand-Bornand a co vám budeme povídat, moc to nefrčelo," vzkázali domů biatlonisté po úterním tréninku prostřednictvím sociálních sítí.

Už ve čtvrtek přitom odpálí nálož světového biatlonu muži sprintem na 10 km, ženy naváží na nejkratší dvoupoložkové distanci v pátek. V sobotu se pak jedou stíhačky a v neděli čeká obě části startovního pole první závod s hromadným startem v letošní sezoně.

Česká výprava bude i ve Francii spoléhat především na výkony Davidové, která se při předešlých zastávkách Světového poháru v Kontiolahti a Hochfilzenu třikrát probojovala na stupně vítězů.

Vyletí česká kometa na pódium i v Annecy? Servis pro to udělá vše. „Egil už holkám slíbil, že i když bude pomalý sníh, my budeme mít rychlé lyže," zmínil Twitter Českého biatlonu norského kouče ženské reprezentace Egila Gjellanda.

Reklama

Související témata: