Hlavní obsah

Nové Město uspořádá biatlonový SP i v letech 2023, 2025 a 2026

Pokljuka/Praha

Nové Město na Moravě, které bude za tři týdny hostit závody Světového poháru v biatlonu, získalo pro příští čtyřleté období pořadatelství dalších tří dílů elitního seriálu. Vysočina Arena bude jejich dějištěm v letech 2023, 2025 a 2026. Vedení biatlonové unie IBU zveřejnilo kalendáře na další čtyřleté období na nynějším světovém šampionátu v Pokljuce. V roce 2024 novoměstští organizátoři uspořádají mistrovství světa, které jim bylo přiděleno již vloni v listopadu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Eva Puskarčíková při sprintu v Novém Městě na Moravě.

Článek

"Je vidět, že jsme se jako organizátor osvědčili. Je to skvělá zpráva nejen pro Nové Město na Moravě, ale pro celý český biatlon," uvedl na svazovém webu šéf českého biatlonu Jiří Hamza. "Budovali jsme Nové Město na Moravě postupně a já věřím, že dobře. Proto nám nyní patří stálé místo v kalendáři Světového poháru a biatlonisté se i díky skvělým fanouškům do Vysočina Areny rádi vrací," doplnil.

Světová biatlonová elita se v Novém Městě nepředstaví jen v příštím roce, kdy bude na na tamních tratích na programu alespoň IBU Cup. V následujícím roce se bude o pohárové body bojovat od 27. února do 5. března, v roce 2025 od 3. do 9. března a v další sezoně od 19. do 25. ledna.

Nové Město jako stálé dějiště SP doplnilo další tradiční bašty Hochfilzen, Oberhof, Ruhpolding, Anterselvu a Oslo (Holmenkollen). Dnešní rozhodnutí potěšilo i aktuálně nejlepšího českého muže Michala Krčmáře. "Nechci, aby to znělo namachrovaně, ale fanoušci super, zázemí bomba, tomu závodu tam nic nechybí. I reakce závodníků jsou, že se tam rádi vrací. Areál je metrově dostatečně odpovídající, navíc tam vzniknou nějaké nové budovy kvůli mistrovství světa, i když nevím, jak to v téhle krizi bude. Je to odměna pro organizační výbor a pro nás závodníky je to super. I pro nastávající generaci je to obrovská škola, která je bude posouvat dopředu," řekl třicetiletý biatlonista, který dnes skončil na MS jedenáctý ve sprintu.

Světový šampionát v roce 2024 se v Novém Městě na Moravě uskuteční od 5. do 18. února.

Reklama

Související témata: