Hlavní obsah

Ohlušující kotel? Kdepak, exhibice bude v tichu. Davidová byla zaskočená

Praha

Stala se z toho biatlonová tradice, která ale letos proběhne zcela netradičně. Povánoční období, kdy si Světový pohár vybírá přestávku, vyplňuje exhibice pod názvem World Team Challenge, při níž fotbalový stadion Schalke v Gelsenkirchenu zaplní desítky tisíc fanoušků natěšených na biatlonové hvězdy závodící v netradičním formátu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Markéta Davidová s bronzovou medailí po sprintu v rámci SP v březnu 2020 v Novém Městě na Moravě. Ilustrační foto.

Článek

Diváci ale stejně jako zatím na všech závodech sezony zůstanou doma, akce se z fotbalového stadionu navíc přesunula do biatlonového areálu v Ruhpoldingu, kde kdysi začínala. Ale obsazení zůstane kvalitní. Na startu budou v pondělí po 18. hodině (živě na Eurosportu) i české jedničky Michal Krčmář a Markéta Davidová.

Dává exhibice bez diváků smysl? „Mně ano, jinak bychom tu pozvánku odmítli,“ má jasno Krčmář. „Diváci to uvidí v televizi a já se také těším. Jen mě zaskočilo, když jsem se dozvěděla, že je v Ruhpoldingu, což není moje oblíbená destinace,“ neskrývá jedenáctá žena aktuálního pořadí Světového poháru Davidová.

Foto: Petr Slavík/Český biatlon

Michal Krčmář při SP v Hochfilzenu.

Exhibice má specifická pravidla, nejprve se smíšená štafeta dvojic jede s hromadným startem, po pauze jako stíhačka podle odstupu z předchozí části. Češi se akce účastní pravidelně od roku 2013 a nikdy nevyhráli, vloni byli Krčmář s Davidovou osmí.

„Je to i super trénink na Světový pohár. Atmosféra ze Schalke bude chybět, ale soupeři jsou pořád silní a je to prestižní záležitost pro všechny,“ ujišťuje Krčmář.

Kdo by měl být tedy v Ruhpoldingu mezi favority? Silné jsou domácí dvojice Denise Hermannová s Benediktem Dollem a Franziska Preussová se Simonem Schemppem, vítězství obhajují Italové Dorothea Wiererová a Lukas Hofer.

Po exhibici mají čeští biatlonisté v plánu krátké soustředění v rakouském Obertilliachu nebo slovinské Pokljuce. „Je fajn, že si můžeme vzít s sebou rodiny nebo partnery a strávit s nimi Nový rok, 4. ledna už jedeme na další svěťák do Oberhofu,“ plánuje Krčmář.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: