Hlavní obsah

Pohroma pro švédskou biatlonistku. Během závodu ztratila lyži a nemohla ji najít

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V noční můru se proměnil nedělní závod biatlonistek s hromadným startem v rámci zastávky Světového poháru v Lenzerheide pro Švédku Monu Brorssonovou. Jediný moment jí celý závod prakticky pohřbil.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Švédská biatlonistka Mona Brorssonová

Článek

Švédsko se po závodu radovalo ze stříbra a bronzu sester Öbergových, nicméně ne všichni ve švédském táboře zářili štěstím.

Brorssonová měla už před druhou střelbou hodně nepříjemný pád, po němž se jí kamsi poděla lyže, kterou se zoufale snažila najít.

„Spadla jsem při sjezdu. Vůbec nevím, co se stalo, ale ztratila jsem lyži a vypadly mi i hůlky a brýle,“ zoufala si olympijská vítězka ze štafety v rozhovoru pro televizi SVT.

@svtsport

"Var är skidan då?" ❄️ När Mona Brorsson ramlade under masstarten i Lenzerheide tappade hon skida, stav och glasögon. En stund åkte hon med fel skida då hennes egna försvann. ❄️ "Jag gjorde en rejäl vurpa i den där utförskörningen. Jag satsade och jag vet inte riktigt vad som hände", säger Mona Brorsson. ❄️ Se mer skidskytte i SVT Sport-appen. #skidskytte #biathlon #biathlonfamily #ibu #sport #fördig #foryou

♬ originalljud - SVT Sport - SVT Sport

Brorssonová poměrně dlouho čekala na náhradní lyži, která však byla od jiné značky, což rozhodně nebylo ideální řešení. V dalším průběhu závodu navíc začala pociťovat bolesti po těle způsobené pádem.

„Jak jsem se přibližovala čtvrtému kolu, začalo to bolet,“ přiznala. Pád ji přišel draho, i přes poměrně solidní střelbu, v níž zaznamenala dvě chyby, obsadila až 27. místo se ztrátou tří minut a 51 sekund na vítěznou Francouzku Justine Braisazovou-Bouchetovou.

Související témata: