Hlavní obsah

Rychle padám na hubu, bála se Charvátová. Ale má výsledek sezony!

Nové Město na Moravě

Celou zimu se marně dobývala do elitní dvacítky. Pak biatlonistka Lucie Charvátová přijela do Nového Města na Moravě a co závod, to zlepšení letošního maxima. V pátečním sprintu dokonce bronzová medailistka z loňského mistrovství světa uzavírala první desítku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lucie Charvátová míří do cíle sprintu v Novém Městě na Moravě.

Článek
Fotogalerie

Všechny čtyři Češky měly na střelnici bilanci 0+1, všechny čtyři bodovaly. Největší radost ale měla 28letá Charvátová. „Super, vůbec jsem to nečekala,“ přiznávala, byť si z minulého novoměstského týdne mohla přinést dobrý pocit.

„Byla jsem namotivovaná a nabuzená, ale u mě platí, že když už si myslím, že to jde, tak pak rychle padám na hubu,“ pousmála se. „Tak jsem ráda, že jsem to udržela,“ přiznala.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lucie Charvátová v cíli sprintu při SP v biatlonu v Novém Městě na Moravě.

Nepatří mezi nejstabilnější střelkyně, k tomu se nad Vysočina arenou proháněl silný vítr, odpoledne se zřítil i jeden z mobilních stožárů s osvětlením. Ale na závod se i k úlevě Charvátové vítr umoudřil. „Podle předpovědi měl být dneska uragán, naštěstí byl klid. A jsem ráda, že se ke mně dostavila střelecká jistota,“ hlásila.

Do posledního kola vyrazila desátá a pozici udržela o 3,3 sekundy před Markétou Davidovou. Měla ostatně dobrý přehled, na trať vyrazila až s číslem 97. „První kolo jsem přepálila, další dvě jsem trpěla,“ neskrývala.

Hlavou se jí honil i moment ze střelnice. „Vypadnul mi zásobník a nechala jsem ho na zemi, tak jsem si nebyla jistá, jak je to v pravidlech, a trochu mi zatrnulo, abych neměla u jména hvězdičku. Se mnou to není jednoduché, to se ví,“ smála se.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama