Hlavní obsah

Sakra těžký závod, tuší Davidová se zlatým číslem. Biatlonistky budou mít o soupeře navíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Únava se na začátku druhého týdne světového šampionátu kumuluje a ve středu přijde nejdelší distance, kterou biatlonistky absolvují, vytrvalostní závod na 15 km (od 14:30, ČT sport). A aby toho nebylo málo, Oberhof zasáhlo oteplení, které už tak náročné tratě učiní ještě těžšími.

Foto: Petr Slavík/Český biatlon

Markéta Davidová při stíhačce v Oberhofu.

Článek

Oberhof (od našeho zpravodaje) ‑ „Ta trojka bude sakra těžká,“ odkazuje na tříkilometrový okruh Markéta Davidová, která vystartuje se zlatým startovním číslem na hrudi. Bude totiž obhajovat triumf z předloňského světového šampionátu v Pokljuce.

V době závodu by mělo být pět stupňů, už v posledních dnech sníh v okolí tratí mizel. A ten, který zůstal, rychle měkne. „Tratě v Oberhofu jsou normálně těžké a kór, jestli nás čeká takový pomalý sníh,“ obává se Davidová.

Kvitovala, že po smíšené štafetě, sprintu a stíhačce měly biatlonistky na šampionátu dva dny volna. „I tak bude znát, že to pro nás bude čtvrtý závod,“ tuší.

Stejnou porci má za sebou 22letá Tereza Voborníková a nabitý program ji ještě čeká. Svými výsledky ve sprintu (18. místo) a zejména ve stíhačce (7.) si totiž už s předstihem zajistila start i v závěrečném závodě s hromadným startem, kam se k patnácti nejlepším z pořadí Světového poháru přidá stejný počet podle výsledků z MS.

„Říkala jsem si, že bych byla strašně spokojená, kdyby se mi to aspoň jednou v sezoně povedlo,“ přiznávala. Přání se jí splní dokonce při vrcholu zimy, byť ji tak čeká program, jaký dosud nepoznala. „Hlavně chci zůstat zdravá, protože tu spousta závodnic s něčím marodí,“ připomíná Voborníková.

Ostatně i Davidová má v Oberhofu lehce ochraptělý hlas. „Má trochu chycené hlasivky, ale nemyslím si, že by ji to ovlivňovalo na trati. Neběhá tu špatně. Když dá čtyři nuly, může mít medaili,“ je přesvědčený asistent reprezentačního trenéra Jiří Holubec.

Reklama

Související témata: