Hlavní obsah

Sedřený obličej a výpadek paměti. Norská biatlonistka zažila těžké chvíle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skončila v nemocnici se sedřeným a oteklým obličejem, nicméně cítí, že měla spíše štěstí. Vše mohlo dopadnout mnohem hůř, uvědomuje si norská biatlonistka Karoline Knottenová po pádu, který utrpěla při víkendové vyjížďce na kole doma v Lillehammeru.

Foto: Soukromý archiv Karoline Knottenové

Norská biatlonistka Karoline Knottenová si léčí zranění v obličeji.

Článek

Sedmadvacetiletá závodnice si z nehody téměř nic nepamatuje, utrpěla při ní také otřes mozku. Výjezd na kole absolvovala s kamarádkou Lotte Lieovou, norskou rodačkou, která v biatlonu reprezentuje Belgii.

„Skončila jsem v příkopu. Vůbec nevím, co a jak se stalo. Najednou jsem ležela na zemi. Po tom už si toho moc nepamatuju. Byla to půl hodina, které se mi téměř vymazala," uvedla Knottenová v rozhovoru pro norskou televizi NRK.

Jediné, na co si vzpomene, že z nějaké příčiny letěla přes řídítka hlavou napřed. „Mám teď oteklé oko a modřiny po celém obličeji. A také menší zranění ramena," vyprávěla závodnice, která v uplynulé sezoně překvapila třetím místem ve sprintu závodu Světového poháru v Otepää.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Karoline Knotten (@karolineknotten)

Přestože si nic nepamatuje, byla během celého incidentu při vědomí. „Mluvila jsem s Lotte (Lieovou), ale tuhle konverzaci si vůbec nepamatuju. Říkala jsem jí prý, že jsem v pořádku, ona ale asi pochopila, že nejsem v pohodě," vysvětlovala Knottenová. Lieová následně rychle zařídila odvoz do nemocnice.

Norská biatlonistka si uvědomuje, že navzdory ošklivě vypadajícím následkům měla vlastně štěstí. Tvrdost pádu naznačují i zničené cyklistické brýle a helma.

„Udeřit se do hlavy není legrace. Kdybych neměla helmu, moje hlava by už byla nejspíš rozbitá na dvě půlky. Ani o tom nechci přemýšlet," dodala.

Reklama

Související témata: