Hlavní obsah

Čerstvě vyhlášená biatlonová královna: Aspoň jednu sezonu ještě dám

Získala ocenění a po týdnech mlčení se vyslovila, co bude dál. Potěšila čekající fanoušky. Biatlonistka Paulína Fialková bude závodit i v nadcházející sezoně, před jejímž začátkem oslaví třicátiny. „Rozhodla jsem se, že minimálně jednu sezonu pokračovat budu," přináší pravda.sk slova Fialkové, kterou vyhlásili slovenskou Královnou biatlonu za uplynulou sezonu.

Foto: Instagram

Paulína Fialková

Článek

Je případně smířena s tím, že do boje půjde z rodiny sama. Její o dva roky mladší sestra Ivona si dává s rozhodnutím o budoucnosti ještě na čas. „Řešíme to. Je dost možné, že půjdu dál sama. Budu respektovat její rozhodnutí a chápat ji, pokud se rozhodne ukončit kariéru," uvedla Paulína Fialková.

Čím se nejlepší biatlonistka SR mohla pochlubit v minulé sezoně? Při SP v Oslu se dostala na pódium ve stíhacím závodě, když obsadila třetí místo, desátá byla ve stejně disciplíně na olympiádě v Pekingu.

„Světová špička je nabitá a já jsem ráda, že jsem mohla být v ní," podotkla vítězka ankety, ač její bilance je chudší, než jakou kdysi nabízela slovenským příznivcům Anastasia Kuzminová. Ale možná je to příslib přece jen zase o něco lepších časů pro slovenský biatlon. Loni vyhrála anketu Henrieta Horvátová a předloni Ivona Fialková.

Slovenská špička je hodně úzká, mládežnické kategorie ale nabízejí příslib. Na mistrovství světa juniorů a kadetů v USA Jakub Borgula získal tři medaile, zlatou a dvě stříbrné. Cenu pro nejlepšího mládežníka mu předala trojnásobná olympijská vítězka Kuzminová.

Reklama

Související témata: