Hlavní obsah

Senzační Charvátová si šestým místem nadělila dárek k svátku

Hochfilzen/Praha
Aktualizováno

Na rakouský Hochfilzen nedá biatlonistka Lucie Charvátová dopustit. Před čtyřmi lety tam zajela ve sprintu životní výsledek v podobě pátého místa a při dnešním závodě Světového poháru na 7,5 km se tomu hodně přiblížila skončila šestá. Vítězstvím uhájila žluté číslo vedoucí závodnice seriálu Italka Dorothea Wiererová.

Foto: Profimedia.cz

Lucie Charvátová se v Hochfilzenu blýskla parádním výkonem (archivní foto)

Článek

Charvátová v cíli zářila jako sluníčko. Sama si nadělila krásný dárek k pátečnímu svátku. „Cítím se už od srpnového titulu mistryně světa v letním biatlonu dobře a chtěla bych letos pravidelně sbírat body. Dnešní závod ale předčil mé očekávání," přiznala. Na stejné trati a na stejném místě v prosinci 2015 skončila v SP pátá, což je její životní maximum.

„Se střelbou, hlavně s čistou stojkou, jsem maximálně spokojená. Přitom ještě při nástřelu jsem se říkala, že to bude dost hrůza. V běhu jsem pak jela, co to šlo, i když ke konci už jsem se tím dost protrápila," mínila Charvátová v rozhovoru pro Českou televizi.

Foto: Kerstin Joensson, ČTK/AP

Obhájkyně křišťálového glóbu Italka Dorothea Wiererová vyhrála sprint v Hochfilzenu a upevnila si vedení i v průběžném pořadí SP.

Parádní výkon Jislové

Skvělý osobní výsledek se povedl zajet také Jessice Jislové, která byla jednou z mála biatlonistek s čistou střelbou a obsadila v cíli 17. místo. Výborně rozjetý závod měly i další dvě české reprezentantky, jenže Markéta Davidová i Eva Kristejn Puskarčíková po čisté střelbě vleže chybovaly na stojce a dvě trestná kola jim vzala šanci na slušné umístění.

Dvaadvacetiletá Davidová doplatila i na pád, při němž navíc zlomila hůlku. „Zamotaly se mi nějak nohy. Sebralo mi to fakt všechny síly. Bylo to pod kopcem, snažíte se tam vjet v rychlosti a najednou se musíte rozjíždět z nuly. Ztratila jsem tam strašně vteřin," vykládala nejmladší z českých reprezentantek.

"Makula mi říkala až v cíli, že spadla. Já na posledním kole úplně umřela, už mi to vůbec nešlo. Ta střelnice předtím mi zrovna nepřidala. Z čeho pramenily chyby při stojce, to netuším," doplnila krajanku Kristejn Puskarčíková.

Jejich zdržení na střelnici i pomalejší běh v závěru se dost výrazně promítl do výsledků. Obě braly jen pár bodů za umístění až ve čtvrté desítce. Další mohou přidat v nedělní stíhačce, už zítra české kvarteto ze sprintu čeká štafetové vystoupení.

SP v biatlonu v Hochfilzenu (Rakousko) - sprinty:
Ženy (7,5 km):
1. Wiererová (It.) 21:26,5 (1)
2. Tandrevoldová (Nor.) -5,9 (0)
3. Mironovová (Rus.) -18,3 (1)
4. Fialková (SR) -22,1 (0)
5. Öbergová (Švéd.) -24,3 (1)
6. Charvátová (ČR) -29,3 (1)
7. Olsbuová Röiselandová -32,4 (2)
8. Eckhoffová (obě Nor.) -33,7 (2)
9. Valj. Semerenková (Ukr.) -34,7 (0)
10. Bescondová (Fr.) -38,2 (0)
...17. Jislová -53,4 (0)
32. Kristejn Puskarčíková -1:14,7 (2)
35. Davidová (všechny ČR) -1:21,5 (2).
Průběžné pořadí SP (po 3 z 24 závodů):
1. Wiererová 156
2. Tandrevoldová 113
3. Olsbuová Röiselandová 112
4. Öbergová 101
5. Simonová (Fr.) 95
6. Häckiová (Švýc.) 93
7. Davidová 84
...22. Charvátová 49
24. Kristejn Puskarčíková 49
39. Jislová 24.

Reklama

Související témata: