Hlavní obsah

Sestavu biatlonistů na SP v Kontiolahti doplnila Teplá

Potřetí v kariéře se biatlonistka Eliška Teplá představí ve Světovém poháru. V české nominaci pro nadcházející závody ve finském Kontiolahti nahradila v týmu žen Terezu Voborníkovou, která aktuálně září na juniorském mistrovství světa.

Foto: Český biatlon/Petr Slavík

Eliška Teplá při sprintu v Hochfilzenu.

Článek

Česká sestava je jinak shodná s výběrem, který se zúčastnil olympijských her v Pekingu. Na sever dnes vedle Teplé odletěli Markéta Davidová, Jessica Jislová, Lucie Charvátová, Eva Puskarčíková, Michal Krčmář, Mikuláš Karlík, Jakub Štvrtecký, Adam Václavík a Milan Žemlička.

"Trošku vyčistit hlavu a směr Finsko. Ale upřímně Vám řeknu, že nálada závodit moc není," napsal v pondělí Krčmář na sociální sítě s myšlenkami na dění na Ukrajině, která se brání invazi Ruska.

Teplá si v Kontiolahti v listopadu 2020 odbyla premiéru ve Světovém poháru a obsadila 96. místo ve sprintu. Následně startovala v Hochfilzenu, kde skončila ve stejné disciplíně 77. Od té doby se třiadvacetiletá biatlonistka v elitním seriálu nepředstavila. Celou aktuální sezonu strávila v IBU Cupu, v kterém si jedenáctou příčkou ve sprintu začátkem ledna v Osrblí vylepšila maximum.

Světový pohár se z Kontiolahti přesune v dalším týdnu do estonského Otepää a vyvrcholí v Oslu. Tam už by se mohli předvést úspěšní junioři ze šampionátu v americkém Soldier Hollow. K týmu žen se vrátí dvojnásobná juniorská mistryně světa a bronzová medailistka Voborníková, šanci dostane i juniorský šampion Jonáš Mareček a nejspíše také Tomáš Mikyska.

"Budou se muset po návratu nejprve vyrovnat s časovým posunem. Jako vždy jim plánujeme dát šanci na závěrečném Světovém poháru v Oslu, aby mohli získat další zkušenosti. Pokud bychom cítili, že aklimatizaci zvládají dobře, řešili bychom operativně i jejich účast v Otepää," řekl sportovní ředitel Ondřej Rybář na webu svazu.

Reklama

Související témata: