Hlavní obsah

Šok, slzy a okamžitý konec kariéry. Nešťastnou biatlonistku podpořily i Wiererová s Puskarčíkovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po nepříjemném zjištění následoval radikální krok. Italská biatlonistka Federica Sanfilippová s okamžitou platností ukončila kariéru. 32letá policistka ze Sterzingu podle svých slov vycítila, že v reprezentaci už nemá budoucnost.

Foto: Profimedia.cz

Federica Sanfilippová ukončila biatlonovou kariéru.

Článek

Pro tradiční členku úspěšných italských štafet, s nimiž mimo jiné hned dvakrát slavila zlato v rámci Světového poháru v Hochfilzenu (2015 a 2018), přišel zásadní vzkaz od vedení národního týmu na konci minulého týdne.

„V pátek jsem byla v Ruhpoldingu informována, že ve štafetě nemám místo. A krátce potom přišla zpráva, že nejsem v nominaci na domácí závody Světového poháru v Anterselvě. Pochopila jsem, že už žádnou pořádnou šanci nedostanu," vysvětlovala v rozhovoru pro italský server fondoitalia.it.

„To, že jsem byla vyřazena z Anterselvy, pro mě byl menší šok, který jsem celé hodiny nemohla vstřebat. Není lehké strávit pocit, že jste na vedlejší koleji, ale i tak jsem musela reagovat a udělala jsem nejtěžší rozhodnutí své kariéry - definitivně jsem uzavřela kariéru v biatlonu," pokračovala.

Těžké chvíle se svojí dlouhodobou reprezentační parťačkou sdílela i největší italská hvězda Dorothea Wiererová.

„Díky biatlonu jsem poznala svoji lásku a také si našla přátele jako je třeba Dora (Wiererová), které moc děkuji, jak mi v posledních chvílích pomáhá se vším se vyrovnat. Byly jsme zrovna spolu na pokoji, pomáhala mi utírat slzy a vyslechla moje výlevy," kvitovala nyní již bývalá biatlonistka.

Wiererová se k rozhodnutí své kamarádky vyjádřila i na svém instagramovém účtu.

„Před 23 lety jsme spolu začaly biatlonové dobrodružství. Není pro mě snadné přijmout to, co se ti stalo. Věřím, že sis nezasloužila, aby se s tebou takhle zacházelo. Jsem velmi zahořklá a zklamaná. Naším snem bylo zažít společnou domácí olympiádu, a to už se nestane. Náš sen je zničen," napsala Wiererová.

Na její příspěvek zareagovala řada bývalých i současných biatlonistek včetně Češky Evy Puskarčíkové, která v italštině vzkázala: „Fedi, jsem pyšná na všechno, co jsi dokázala. Přeji ti dobrý život a doufám, že tě zase brzy uvidím!"

Vedení italského týmu se evidentně rozhodlo dát právě směrem k domácí olympiádě v Cortině před zkušenou Sanfilippovou přednost mladším. Veteránce národního týmu aktuálně patří v hodnocení SP 62. místo, z Italek je pak až pátá nejlepší.

„Myslím, že tohle by byla pro každého rána. Po úvodním vzteku a touze vykřičet ven svoje zklamání jsem svůj hněv dokázala zvládnout. Chápu, že je teď snaha dávat šanci mladším, což vyústilo v moje odstavení," posteskla si Sanfilippová.

S vrcholovým sportem však nekončí. Dál plánuje pokrčovat na vrcholové úrovni s běžeckým lyžováním, v němž se účastnila tuto zimu i prestižního seriálu Tour de Ski.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články