Hlavní obsah

Start na MS v ohrožení! Lampičová netrénuje, bojuje s nemocí

Do aktuálního ročníku Světového poháru v biatlonu vstoupila s velkým očekáváním a dosáhla i dvou pozoruhodných výsledků, před nadcházejícím MS (8.–19. února v Oberhofu) ji však znovu brzdí zdravotní problémy. Zda eso slovinského týmu Anamarija Lampičová odcestuje tento týden k závěrečnému soustředění reprezentace do Ruhpoldingu, zatím není jasné, píší slovinská média.

Foto: Profimedia.cz

Slovinská biatlonistka Annamarija Lampičová při SP v Pokljuce

Článek

Někdejší hvězda běžeckého lyžování sice teprve v září loňského roku absolvovala první testy na střelnici vestoje, ale už při premiéře v elitním seriálu s malorážkou na zádech doběhla v prosinci v Hochfilzenu pátá. A stejné umístění zopakovala ve sprintu tento měsíc v Anterselvě. Již v noci po závodě ji však přemohly horečky a Lampičová musela účast v dalších závodech v italském zimním středisku oželet.

„Annamarija byl velmi smutná, protože přijela do Anterselvy ve skvělé formě a po slibném umístění ve sprintu jí kvůli nemoci unikl start v následném stíhacím závodu. Navíc měla v plánu i štafetu," popsal trenér slovinského reprezentačního výběru a bývalý vynikající německý biatlonista Rico Gross. Místo útoku na medailové pozice však musela Lampičová ulehnout do postele. A od té doby netrénuje.

Zdravotní komplikace sužovaly 27letou závodnici v této sezoně již jednou, o vánoční pauze SP se potýkala se silným nachlazením. Vynucená přestávka v přípravě se pak projevila a Lampičová obsadila v domácím dílu Světového poháru v Pokljuce až 69. místo.

Takovému scénáři se nyní chtějí Gross a jeho tým na MS v Oberhofu vyhnout.

Reklama

Související témata: