Hlavní obsah

Propadák na závěr. Čeští biatlonisté byli dojeti o kolo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žádná radost na závěr. Čeští biatlonisté v posledních závodech evropského šampionátu v Osrblí předvedli nepovedené výkony. Smíšená štafeta skončila 16. poté, co byla dojeta o kolo a stažena ze závodu. Smíšená štafeta dvojic obsadila 12. místo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Václavík na archivním snímku během sprintu v Novém Městě na Moravě.

Článek

Načal to už na prvním úseku smíšené štafety Adam Václavík, při střelbě se mu vůbec nevedlo a předával až jako osmnáctý. Jakub Štvrtecký a Tereza Vinklárková také nezářili a juniorka Kateřina Gotvaldová přebírala štafetu na 15. místě s pětiminutovým zásekem na čelo. V realitu se proměnila akutní hrozba dojetí a stažení ze závodu. Gotvaldová dostřílela ´ležku´ na 15. místě, ale do dalšího kola už stihlo projet Moldavsko postižené dvouminutovou penalizací za špatnou předávku, a tak bylo klasifikováno před Českem.

Mikuláš Karlík do závodu dvojic odstartoval trestným kolem a pokračoval dalšími nezdary. Kristýna Otcovská se v závěru posunula o čtyři příčky vpřed - na konečnou dvanáctou.

Nejlepším individuálním výsledkem českého týmu na akci, která je předzvěstí MS v Novém Městě na Moravě, zůstalo 12. místo Štvrteckého ve stíhačce. Právě on a Václavík by zřejmě měli doplnit českou nominaci na světový šampionát.

Mistrovství Evropy v biatlonu v Osrblí (Slovensko):
Smíšená štafeta 4x5 km:
1. Norsko (Frey, Botn, Lienová, Kirkeeideová) 1:04:23,3 (1 tr. okruh + 7 dobíjení)
2. Francie -14,6 (1+7)
3. Itálie -53,8 (0+5)
...
16. ČR (VÁCLAVÍK, ŠTVRTECKÝ, VINKLÁRKOVÁ, GOTVALDOVÁ) dostiženi o kolo
Smíšené dvojice:
1. Ivarsson, Anderssonová (Švéd.) 41:50,1 (0+6)
2. Sörum, Kalkenbergová (Nor.) -13,9 (1+14)
3. Jakob, Oberthalerová (Rak.) -43,9 (0+9)
...
12. KARLÍK, OTCOVSKÁ (ČR) -2:54,3 (3+12)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.