Hlavní obsah

Světlo na konci tunelu. Biatlonová královna je snad z nejhoršího venku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Biatlonový svět v tomto týdnu potěšila zpráva o návratu prvotřídní hvězdy tohoto sportu Marte Olsbuové Röiselandové, která ohlásila comeback do Světového pohár po vleklých zdravotních problémech. Podobné trable už řadu měsíců trápí i další norskou šampionku Tiril Eckhoffovou. Ta už se podle šéfa tamní reprezentace zapojila do tréninku, nicméně start na elitní scéně je zatím v nedohlednu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tiril Eckhoffová si na návrat do závodů musí počkat.

Článek

„Tiril se vrátila do tréninku, ale na závody zatím není připravena," uvedl pro norskou televizi NRK šéf reprezentace Per Arne Botnan bez dalších podrobností.

Už aktuální stav je ale pro dvojnásobnou olympijskou šampionku a desetinásobnou mistryni světa velkým vítězstvím. Protože ještě donedávna měla problémy vůbec vést běžný život. Po prodělaném covidu-19 měla vážné poruchy spánku, na což se nabalovaly další zdravotní patálie.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Tiril Eckhoff (@tirileckhoff)

„V současnosti nejde jenom o sport, ale o to, aby Tiril mohla dobře fungovat v normálním životě," řekl v říjnu její trenér Patrick Oberegger televizní stanici TV2.

„Tiril procházela v poslední době těžkým obdobím a stále není v pořádku. Nemůže se proto v nejbližší době účastnit tréninků ani závodů," sdělil norský biatlonový svaz o měsíc později v prohlášení. Povahu problémů neupřesnil.

Sama Eckhoffová komentovala svůj zdravotní stav veřejně naposledy na konci léta. „Svoje problémy bych nepřála ani nejhoršímu nepříteli," posteskla si tehdy.

Reklama

Související témata: