Hlavní obsah

Eckhoffová si dává po zdravotních problémech od biatlonu pauzu

Na konci listopadu nezahájí závodní sezonu, ve Finsku nevstoupí do Světového poháru. Hvězdná norská biatlonistka Tiril Eckhoffová si po zdravotních problémech dává pauzu. Po jarním prodělání covidu-19 dvojnásobná olympijská vítězka či desetinásobná mistryně světa dlouho pociťovala následky, užívala léky na poruchu spánku a fit doteď není.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hvězdná Norka Tiril Eckhoffová – ilustrační foto.

Článek

„Tiril procházela v poslední době těžkým obdobím a stále není v pořádku. Nemůže se proto v nejbližší době účastnit tréninků ani závodů,“ uvedl norský biatlonový svaz v prohlášení. Povahu problémů neupřesnil.

„Kdy se vrátí? To nyní netušíme. Je o ni dobře postaráno a dostává se jí veškeré pomoci, kterou dostat může. Samozřejmě všichni doufáme, že se brzy bude cítit lépe,“ uvedla lékařka reprezentace Aasne Fenne Hoksrudová.

Dvaatřicetiletá Eckhoffová má z olympiád osm medailí včetně zlatých ze Soči i letošního Pekingu ve smíšené štafetě. Loni také vyhrála konečné hodnocení Světového poháru a v něm celkově 29 závodů. Během kritického období uvažovala i o konci kariéry.

Světový pohár v biatlonu začne 29. listopadu v Kontiolahti. Na začátku března bude dějištěm Nové Město na Moravě, dva týdny po mistrovství světa v Oberhofu.

Reklama