Hlavní obsah

Totální blamáž na biatlonovém MS! Žádná trefa do terče

Nevídaný výpadek na střelnici předvedla během biatlonového světového šampionátu nadějí v kazašském Ščučinsku sedmnáctiletá Martina Flores Herrmannová z Chile. Reprezentantka biatlonově exotické země v pondělním vytrvalostním závodu juniorek na 12,5 km netrefila z 20 ran ani jediný terč! Katastrofální výsledek na střelnici, který je i mezi juniory neobvyklou záležitostí, odsoudil Jihoameričanku k 81. místu, poslednímu z těch, které doběhly do cíle.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Biatlonová střelnice - ilustrační fotografie.

Článek

Flores Herrmannová při střelbě úplně ztratila nervy. Dvacet ran vypálila jen zhruba směrem k terčům, nezasáhla však ani jediný a vyfasovala tak dvacet trestných minut. Pro srovnání: druhého nejhoršího výsledku na střelnici dosáhla Rumunka Eszter Beczeová, která trefila tři z 20 terčů. Na trati sice Herrmannová porazila v běžeckém měření sil zhruba o 1:14 minuty krajanku Estefanii Fuentes Mirandovou, ta ale minula „jen" devět terčů.

Titul mistryně světa získala Slovinka Kaja Zorcová, nejlepší česká závodnice Svatava Mikysková, mladší sestra reprezentanta Tomáše Mikysky, minula na střelnici jen jednou a obsadila desáté místo.

Na patnáctikilometrové trati juniorů se radoval ze zlata Němec Benjamin Menz, mladý český biatlonista Ondřej Mánek skončil pátý a jeho kolega Luděk Abrahám devátý.

Reklama

Související témata: