Hlavní obsah

Trable českých biatlonistů nekončí! Vypnulo mi tělo, popsal talent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Není to zatím léto, jaké by si trenéři české biatlonové reprezentace malovali v přípravě na domácí světový šampionát. Sotva se dá dohromady jeden reprezentant, odpadne další. Naposledy potkaly trable při mistrovství republiky na kolečkových lyžích loňského juniora a člena B týmu Ondřeje Mánka, jenž musel vzdát hned úvodní sprint.

Foto: ČTK/Petr Švancara, Profimedia.cz

Český biatlonista Ondřej Mánek na archivním snímku

Článek

Vše začalo zlomeninou člunkové kosti v zápěstí Adama Václavíka, jenž si zranění přivodil při fotbale. Musel tak v úvodu přípravy svůj program výrazně pozměnit, ale jeho manko by nemělo být zásadní. Také o víkendu v Letohradě už závodil a ve sprintu skončil druhý.

Mnohem delší pauzu si vynutilo onemocnění cytomegalovirem u jedničky týmu Michala Krčmáře. Olympijský medailista z Pchjongčchangu vypadl na šest týdnů, ale nyní už se chystá individuálně v Novém Městě na Moravě a opatrně se vrací do tréninku.

Ještě déle si od biatlonu odpočine Tomáš Mikyska. Při mistrovství světa v letním biatlonu získal stříbro v supersprintu, ale pak si při pádu v závodě s hromadným startem utrhl přední zkřížený vaz a vnitřní meniskus. Podstoupil operaci, obvyklá pauza bývá tři měsíce.

V Letohradě zase postihla nepříjemnost Ondřeje Mánka. Dvaadvacetiletý mladík, jenž byl letos pátý na juniorském mistrovství světa, nedokončil hned úvodní sprint.

„Dlouho jsem si myslel, že režim, který jsem si nastavil, je naprosto normální, a pokud chci být lepší, musím to tak dělat. Vstát v 5 ráno doma, na Šumavě se hned přesunout na těžkej trénink, mnohdy se předtím ani nenasnídat, potom se na stojáka převlíct u auta a okamžitě letět do Prahy, kde budu do noci na nohou, a domu se vrátím zase pozdě,“ líčil.

„Ale na mistrovství ČR mě to doběhlo a po 3/6 závodních kol jsem nebyl schopnej se hnout, vypnulo mi tělo,“ napsal na Instagramu, kde ho sleduje takřka 43 tisíc lidí, neboť je i úspěšným influencerem.

„Beru si teď na pár dní volno, jsem vyřízenej, začínám na sobě pracovat, nebo by to taky nemuselo mít dobrej konec,“ doplnil Mánek a přidal varování pro své příznivce.

Neopakujte chyby

„Za všechno si můžu sám, protože sem magor. Dávám to sem z důvodu, že jsem vzorem pro nejednoho mladého sportovce a nepřál bych si, aby někdo moje chyby opakoval, nedejbože se tímhle stylem života inspiroval,“ napsal.

Pozitivním zjištěním pro reprezentačního trenéra Michaela Málka naopak může být forma dalšího člena „béčka“ Vítězslava Horniga, který v Letohradu ovládl všechny tři závody.

Reklama

Související témata: