Hlavní obsah

Unavená Davidová věští střeleckou loterii, Marečka nahradil Hornig

Do nominace českých biatlonistů pro nadcházející díl Světového poháru v Ruhpoldingu byl nově zařazen Vítězslav Hornig. Třiadvacetiletý reprezentant nahradil v týmu trenéra Michaela Málka nemocného Jonáše Marečka. Biatlonový svaz o tom informoval na svém webu.

Foto: Sport.cz

Vítězslav Hornig při závodech IBU Cupu v Sjusjoenu.

Článek

Až na rodáka z Jilemnice, který se zúčastní prvních závodů Světového poháru v sezoně, zůstalo složení mužského týmu stejné jako při předchozích závodech v Pokljuce. Lídrem je Michal Krčmář, dalšími členy jsou Jakub Štvrtecký a Adam Václavík. Nominace žen zůstala beze změn, v německém středisku se připravují Markéta Davidová, Lucie Charvátová, Jessica Jislová a Tereza Voborníková.

"Jsem hodně unavená, ale pro každého je šok, když se vrací z výšky. Jsem ráda, že zítra ještě nezávodíme," řekla Davidová, které patří v seriálu průběžné sedmé místo. "Vždycky říkám, že Ruhpolding moc nemusím, ale dneska mě ty tratě překvapily. Často tu vyhrávali lidi, kteří nebyli v úzké špičce. Je tu jedna z lehčích tratí, běžecké výkony jsou vyrovnanější a stává se z toho trošku střelecká soutěž. A bývají tu nahuštěné výsledky," doplnila Davidová.

Světový pohár v Ruhpoldingu začne ve středu vytrvalostním závodem mužů, o den později pojedou stejnou disciplínu ženy. Potom jsou na programu štafety a v neděli závody s hromadným startem.

Reklama