Hlavní obsah

SP v biatlonu vstupuje do druhé poloviny. Program a výsledky českého týmu v Ruhpoldingu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sezona biatlonového Světového poháru se překlápí do své druhé poloviny. Pátou zastávkou z devíti bude německý Ruhpolding, kde závodníci odstartují již ve středu 11. ledna vytrvalostním závodem mužů. Programový i výsledkový servis nejen 5. dílu SP v biatlonu naleznete na Sport.cz

Foto: Jaroslav Svoboda/Český biatlon

Michal Krčmář při masáku neměl přesnou mušku, chyboval celkem čtyřikrát.

Článek

Ruhpolding je tradičním místem pro konání biatlonových závodů už od roku 1977, kdy byl Světový pohár založen. Bavorské městečko pořádalo také čtyři zimní mistrovství světa, z nichž se poslední konalo v roce 2012. Radovat se tehdy mohl z bronzové medaile ve vytrvalostním závodu Jaroslav Soukup.

Českým biatlonistům se v loňském díle SP v Ruhpoldingu vůbec nedařilo. Důkazem toho je nejlepší umístění, o které se postaral ve stíhacím závodě až devatenáctá Jessica Jislová.

O to úspěšnější ovšem byla na stejném místě česká výprava na letním světovém šampionátu. Tam se blýskli junioři Jonáš Mareček a Tomáš Mikyska, kteří brali po dvou světových titulech a jednom stříbru. Mezi juniorkami bodovala Tereza Voborníková, která ve stíhacím závodě získala bronz. V dospělé kategorii se nejvíce dařilo Markétě Davidové. Ta se stala vicemistryní světa ve sprintu a ve stíhacím závodu vyjela bronz.

Program 5. dílu SP Ruhpolding 2023

Po třech seriálech Světového poháru, které nabízely kratší tratě, se Ruhpolding vrací k vytrvalostním závodům. Ve středu 11. ledna se na trať dlouhou 20 km vydají muži, o den později se představí také ženy. Pro ty je připraven okruh o pět kilometrů kratší.

Datum a časZávod
středa 11. ledna, 14:10Vytrvalostní závod mužů (20 km) - VÝSLEDKY
čtvrtek 12. ledna, 14:10Vytrvalostní závod žen (15 km) - VÝSLEDKY
pátek 13. ledna, 14:25Štafeta mužů - VÝSLEDKY
sobota 14. ledna, 14:25Štafeta žen - VÝSLEDKY
neděle 15. ledna, 12:30Hromadný start mužů (15 km) - VÝSLEDKY
neděle 15. ledna, 14:45Hromadný start žen (12,5 km) - VÝSLEDKY

Páteční den pak bude patřit štafetě mužů, sobota zase ženské štafetě. Pátý díl SP bude ukončen nedělními závody s hromadným startem. Mužský závod je naplánován na 12:30, ženy pojedou od 14:45.

Kde sledovat Světový pohár v biatlonu

Stejně jako tomu bylo u předchozí dílů, tradiční zprostředkovatel přenosů biatlonu Česká televize si připravila živé vysílání všech závodů na stanici ČT sport. Sledovat biatlonové závody je také možné na placené stanici Eurosport.

Nominace SP Ruhpolding 2023

Aktuální nominaci tvoří ženské trio, které startovalo i na předchozím seriálu ve Slovinsku, zpět se také vrací uzdravená Lucie Charvátová. Mezi muži mají účast jistou Michal Krčmář, Jakub Štvrtecký a Adam Václavík, doplní je nováček letošní sezony Vítězslav Horing.

Ženy
Markéta Davidová, Jessica Jislová, Tereza Voborníková, Lucie Charvátová
Muži
Michal Krčmář, Jakub Štvrtecký, Adam Václavík, Vítězslav Hornig

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.