Hlavní obsah

V Oslu završí biatlonovou kariéru i hvězdná Francouzka Chevalierová

Hotový exodus! Francouzská biatlonista Anais Chevalierová-Bouchetová je další hvězdou, pro kterou bude nadcházející závěrečný soutěžní víkend Světového poháru v Oslu současně rozlučkou s kariérou. Ve sbírce třicetileté závodnice sice chybí velká zlatá medaile, má ale tři cenné kovy z olympijských her a sedm z mistrovství světa.

Foto: Anders Wiklund, ČTK/AP

Anais Chevalierová-Bouchetová na střelnici při SP v Östersundu.

Článek

O svém rozhodnutí informovala ve středu na instagramu a s oznámením přišla jen den poté, co konec kariéry avizovaly olympijské šampionky a mistryně světa Marte Olsbuová Röiselandová z Norska a Denise Herrmannová-Wicková z Německa.

"Čeká mě nový život a nemohu se dočkat, jaký bude," uvedla Francouzka, jež v kariéře vyhrála jediný individuální závod SP, a to v prosinci 2016 v Novém Městě na Moravě ve stíhačce. Dalších dvanáct prvenství slavila ale v týmových závodech.

Chevalierová-Bouchetová získala na loňských olympijských hrách v Pekingu stříbrné medaile ve vytrvalostním závodě a jako členka smíšené štafety, v Pchjongčchangu 2018 byla s ženskou štafetou třetí. Z MS má tři stříbra a čtyři bronzy, s výjimkou Östersundu 2019, kde startovala těhotná, vybojovala cenný kov na každé vrcholné akci od roku 2016 včetně letoška. V únoru v Oberhofu skončila třetí se smíšenou štafetou.

Reklama

Související témata: