Hlavní obsah

Velký biatlonový comeback! Olympijská vítězka Braisazová-Bouchetová se vrací po mateřské pauze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli mateřství si dala od biatlonu roční pauzu, nyní už ale čile spřádá plány pro nadcházející sezonu a nejlepší Češce Markétě Davidové tak přibude mimořádně silná soupeřka. Francouzská hvězda Justine Braisazová-Bouchetová, olympijská vítězka z Pekingu v závodu s hromadným startem, se vrací do kolotoče Světového poháru!

Foto: Profimedia.cz

Francouzská biatlonistka Justine Braisazová-Bouchetová při SP v Novém Městě na Moravě v roce 2021.

Článek

V září loňského roku oznámila své těhotenství snímkem na Instagramu, dcera Come přišla na svět letos v únoru. „Užívám si role maminky, ale na druhou stranu už se nemůžu dočkat, až se znovu potkám s kolegy z reprezentace a zase okusím atmosféru závodů," přiznala 26letá rodačka z Albertville v interview pro Ski Chrono.

Tréninkové dávky si zatím kombinuje podle toho, jak jí dovolí mateřské povinnosti. Stav připravenosti by jí měl podle plánu naznačit již srpnový tradiční test v Norsku.

Před přerušením kariéry Braisazová-Bouchetová sbírala medaile na ZOH i MS. Vedle již zmíněného zlata v Pekingu, byla bronzová ve štafetě na předchozí olympiádě v Pchjongčchangu a francouzskému týmu také pomohla ke dvěma stříbrům ve štafetě na světových šampionátech Kontiolahti (2015) a o rok později v Oslu. Ve sbírce má rovněž bronz z vytrvalostního závodu z mistrovství světa v roce 2019 v Östersundu.

Reklama

Související témata: