Hlavní obsah

Vinklárková získala na MS v letním biatlonu bronz ve sprintu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tereza Vinklárková získala na mistrovství světa v letním biatlonu v Osrblie bronzovou medaili ve sprintu a byla tak nejlepší z šestice českých reprezentantek. Mužům se dnes ve Slovinsku hlavně vinou nepřesné střelby nedařilo, nejlepší z nich byl stříbrný medailista z pátečního supersprintu Tomáš Mikyska, který obsadil 24. místo.

Foto: Petr Slavík/Český biatlon

Tereza Vinklárková získala na mistrovství světa v letním biatlonu v Osrblie bronzovou medaili ve sprintu (ilustrační foto ze zimy)

Článek

Čtyřiadvacetiletá Vinklárková dosáhla na první individuální medaili na akcích IBU díky bezchybné střelbě, na vítěznou Tuuli Tomingasovou z Estonska ztratila 13,5 sekundy. „Bylo to hrozné, myslela jsem si, že to poslední kolo nikdy neskončí. Myslela jsem, že ztrácím na každém metru, ale naštěstí to asi nebylo tak strašné. Takhle moc jsem se už dlouho nevyčerpala, ale za tu medaili to, doufám, stálo,“ řekla Vinklárková České televizi.

Do top 10 se vešly ještě tři české biatlonistky. Šestá byla s třemi trestnými okruhy Lucie Charvátová, devátá se stejnou střeleckou bilancí Markéta Davidová a elitní desítku uzavřela s dvěma chybami Tereza Voborníková.

Mikyska minul na střelnici čtyři terče a na vítězného Florenta Clauda z Belgie ztratil 1:24,3 minuty. Ondřej Mánek, který debutuje mezi dospělými, obsadil 30. místo, další čeští reprezentanti se seřadili ve čtvrté desítce.

Reklama

Související témata: