Hlavní obsah

Výhoda za miliony. Švédský biatlonista prozradil, co stojí za jeho triumfem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Östersund

Ve sprintu na domácí půdě v Östersundu všem pláchl a díky bezchybné střelbě a rychlému běhu slavil švédský biatlonista Sebastian Samuelsson vítězství. Ukázal, že na startu olympijské sezony má parádní formu. A po víkendové bitvě prozradil také, jak si ke skvělé fazoně pomohl.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Švéd Sebastian Samuelsson po triumfu ve sprintu v Östersundu.

Článek

24letý rodák z Katrineholmu v létě do své kariéry pořádně zainvestoval. Nijak se netajil tím, že si zakoupil drahý běžkařský trenažér, díky němuž je podle svých slov na vrcholu své dosavadní výkonnosti.

„Myslím, že to pro mě byl velmi důležitý krok, hodně mi to pomohlo. Vidím to jako konkurenční výhodu oproti ostatním. Je to velký luxus, že jsem si něco takového mohl dovolit. Mým výsledkům trenažér určitě hodně pomůže," vykládal pro norskou televizi NRK.

Právě Norové, kterým mladý Švéd v neděli vypálil rybník, po trenažéru svého soupeře závistivě pošilhávají. Nejde ale o levnou záležitost. Pořizovací cena se pohybuje kolem 1,5 milionu norských korun, tedy zhruba 3,75 milionu Kč.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sebastian Samuelsson (@sebastian_samuelsson)

„Je to pro něj a jeho kariéru určitě dobrá investice, ne každý má zbytného jeden a půl milionu korun na takový trenažér. Johannes Bö se chystá si podobné zařízení do svého nového domu také pořídit," prozradil Sturla Holm Laegreid, který ovládl sobotní závod na 20 km.

Ale jen díky stoprocentní střelbě. Běžecky za Samuelssonem zaostal téměř o dvě minuty. „Musím přiznat, že mu (Samuelssonovi) trochu závidím," netajil.

I Johannes Bö jen zíral, jak rychlý na trati Švéd je a sám už se nemůže dočkat, až i k němu domů trenažér dorazí.

„Už jsem posílal upomínku. Musí mi to přijít co nejdříve. Nebyl jsem si tou investicí jistý. Když jsem viděl, jak je (Samuelsson) rychlý, říkal jsem si, že jen nebe je limitem," uvedl Bö.

Ten nyní očekává, že pro silnou norskou reprezentaci budou právě Švédové největšími konkurenty.

„Jak Sebbe (Samuelsson), tak Ponsiluoma i Neli jsou velmi rychlí na lyžích, a pokud někdo z nich dobře zastřílí, budou na předních místech. Už se těším na další závody, čeká nás velká zábava," dodal olympijský vítěz a dvanáctinásobný mistr světa Johannes Bö.

Reklama

Související témata: