Hlavní obsah

Ze Soukalové je zrzka. Přítel si bude říkat, že má jinou holku, smála se

Michal OsobaPrávo

Od utrápeného výrazu po 62. místě na startu biatlonové zimy v Östersundu po samé úsměvy na závěr sezóny. Gabriela Soukalová po zimě vyšperkované celkovým šestým místem ve Světovém poháru a dvěma medailemi na mistrovství světa bilancovala zvesela. A se zrzavými vlasy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Gabriela Soukalová představila na exhibičním mistrovství České republiky v biatlonovém supersprintu s novým odstínem vlasů.

Článek
Fotogalerie

Jak vás napadlo si obarvit hlavu?

Říkala jsem si, že je dobré udělat změnu a chtěla to zkusit. Přítel si ze mě dělal dlouho legraci, když jsem měla pihy, a říkal mi Zrzečku. Tak jsem mu k tomu chtěla dát důvod.

Jak váš partner Petr Koukal reagoval?

Zatím mě viděl jen na fotkách, protože je na turnaji v Indii, tak jsem zvědavá, jak zareaguje, až mě uvidí naživo. Asi příznivě, bude si říkat, že má aspoň na chvíli jinou holku. (úsměv) Ale myslím, že se zase brzo vrátím ke své barvě.

Jaké vzpomínky bude mít na končící biatlonovou zimu?

Měli jsme spoustu krásných výsledků a já osobně měla navzdory nepříjemnému rozjezdu takový závěr.

A to jste plánovala odpočinkovou sezónu. Jak bude vypadat, až se rozjedete naplno?

To se uvidí, doufám, že to za rok bude ještě lepší. Nejdůležitější je, aby mě závodění dál bavilo a měla jsem z toho radost. A teď mě to zase právě začalo bavit. (úsměv)

Jaký byl pro vás nejhezčí a nejtěžší moment sezóny?

Nejhezčí stoprocentně Světový pohár v Novém Městě. Když i ostatní biatlonové velmoci říkaly, že by Světové poháry snad ani neměly být jinde… A nejtěžší? Určitě ten začátek. Očekávání byla velká, člověk nedosahoval výsledků, s nimiž počítal, chtěl a ono nic.

Na vině bylo i léto nabité povinnostmi a akcemi. Poučila jste se?

Naučila jsem se radikálně říkat hodně lidem ne, protože je nejdůležitější si určit priority, co člověk dělá tady a teď. Výsledky se samy nedostaví a člověk by si měl umět vytvořit podmínky pro přípravu. Bylo pro mě těžké se naučit říkat ne, ale jsem ráda, že to umím.

Reklama