Hlavní obsah

Zmar. České biatlonistky ve štafetě neuspěly. Dominovaly Norky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Osmé místo obsadily české biatlonistky ve štafetovém závodě Světového poháru ve finském Kontiolahti, i když Lucie Charvátová na posledním úseku musela po každé položce na jedno trestné kolo. Z triumfu se radovaly Norky před Švédkami a Italkami, favorizované Francouzky byly diskvalifikovány.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Markéta Davidová na trati.

Článek

Pro české kvarteto to byl závod jako na houpačce. Po nevydařeném prvním úseku v podání Evy Puskarčíkové, která se dopustila pěti chyb, byly reprezentantky až šestnácté se ztrátou přes minutu a půl na vedoucí Norsko. Na startu chyběly vyloučené Rusky i Bělorusky, nestartovala ani Ukrajina.

Když to s českými barvami nevypadalo dobře, pozvedly prapor Markéta Davidová i Jessica Jislová. „Nebylo to úplně špatné," připustila druhé členka štafety. Ještě výraznější zlepšení českých biatlonistek přišlo na třetím úseku. „Děsně mě to bavilo, odjíždělo mi to a i technicky jsem si připadala dobře. Snažila jsem se být opatrná na střelnici, ale podařilo se mi rychle dobít i tu jednu ránu vedle na stojce," hodnotila Jislová, jenže předávala pátá.

Jenže česká finišmanka vleže ani vstoje nedokázala přes maximální dobíjení vyčistit terč a na trestném kole si musela přidat 300 metrů navíc. „Mrzí mě to strašně, protože bylo reálné udržet se v elitní pětce," hlesla Charvátová.

Závod SP v biatlonu v Kontiolahti (Finsko):
Ženy - štafeta 4x6 km:
1. Norsko (Röiselandová, Eckhoffová, Lienová, Tandrevoldová) 1:09:48,1 (0 tr. okruhů + 4 dobíjení)
2. Švédsko (Perssonová, Magnussonová, H. Öbergová, E. Öbergová) -37,7 (0+8)
3. Itálie (Comolaová, Wiererová, Sanfilippová, Vittozziová) -1:00,2 (0+7)
4. Německo -1:57,1 (2+9)
5. Švýcarsko -2:37,1 (1+12)
6. Rakousko -2:55,8 (2+11)
...8. ČR (Puskarčíková, Davidová, Jislová, Charvátová) -3:26,6 (2+14).
Konečné pořadí štafet (po 5 závodech):
1. Švédsko 243 b.
2. Norsko 235
3. Francie 216
...7. ČR 168.

Reklama

Související témata: