Hlavní obsah

Změny v nominaci na poslední chvíli. Českému biatlonovému týmu komplikuje život covid

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako by nestačilo, že špatné počasí odložilo start dalšího podniku Světového poháru biatlonistů v německém Oberhofu. Nyní český tým zasáhla karanténa kvůli koronaviru. Na poslední chvíli ze sestavy vypadli Mikuláš Karlík a Tereza Voborníková, nahradí je Milan Žemlička a Tereza Vinklárková.

Foto: Český biatlon/Petr Slavík

Mikuláš Karlík (34) na starším snímku.

Článek

Světový pohár v Oberhofu měly ve čtvrtek odstartovat sprinty mužů a žen, ale kvůli oblevě, která zkomplikovala podmínky na trati, se pojedou až v pátek. V mužské sestavě tak nebude chybět Žemlička, kterého měl původně nahradit Vítězslav Hornig, který v nižším IBU Cupu v Obertilliachu skončil ve sprintu šestnáctý, což je nejlepší výsledek mužů v této sezoně.

Trenér mužů Ondřej Rybář plánuje Horniga nasadit do závodu smíšených štafet nebo dvojic. Výsledky ze sprintů, štafet i závodu smíšených dvojic se budou počítat do olympijského žebříčku, v němž hájí čeští muži i ženy desátou příčku, díky které by zajistili pět účastnických míst na ZOH.

"Oberhof bude podle mého názoru stěžejní, protože nám chybí nejvíc bodů z mixů. Tyhle závody nás můžou uklidnit, nebo naopak ještě víc znervóznit," řekl Rybář pro svazový web. Terezu Voborníkovou v nominaci nahradí Tereza Vinklárková.

Závody v Oberhofu budou stěžejní i pro závěrečnou nominaci na olympijské hry. „O místa na olympiádě se bude bojovat nejen v Oberhofu, ale i na IBU Cupu v Osrblí. Každý si může dobrým výsledkem říct o nominaci na olympiádu," říká Rybář. Definitivně rozhodnuto by mělo být po zastávce v Anterselvě, která je na programu od 20. do 23. ledna.

Reklama

Související témata: