Hlavní obsah

Světový pohár míří do Německa. Co čeká biatlonisty od pátku v Oberhofu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S příchodem nového roku se vrací také Světový pohár v biatlonu a na řadě jsou závody v Německu. Pátý díl seriálu SP začne v Oberhofu v pátek 7. ledna sprintem mužů, poprvé v sezoně se pak pojedou také smíšené štafety a závody smíšených dvojic. Zde najdete program i výsledky všech závodů.

Foto: Petr Slavík/Český biatlon , ČTK

Markéta Davidová je v průběžném pořadí SP jedenáctá.

Článek

První závod Světového poháru v kalendářním roce hostí Oberhof pravidelně od sezony 1989/99, kdy byl do biatlonového kalendáře zařazen nastálo. Od té doby se ve středním Německu nejelo pouze v sezoně 2015/16 kvůli nedostatku sněhu.

V minulé sezoně se v Oberhofu jely dva díly SP, nejlepšího výsledku z českých reprezentantů dosáhla Markéta Davidová hned v úvodním sprintu, kde dojela sedmá. Ve štafetách se českým biatlonistům příliš nedařilo.

Program biatlonu Oberhof 2021/22: Pátý díl Světového poháru

Závody v Oberhofu jsou naplánovány od 7. do 9. ledna 2022, biatlonový rok 2022 rozjedou muži v pátek pravidelným sprintem. Původně se mělo jet už ve čtvrtek, pořadatelé však kvůli počasí úvodní závod o den posunuli.

Po devíti závodech vévodí celkovému pořadí Francouz Emilien Jacquelin a Norka Marte Olsbu Roiselandová. Markéta Davidová je těsně za top desítkou na 11. místě, Jessica Jislová okupuje 21. pozici. Z mužů je na tom nejlépe sedmadvacátý Michal Krčmář.

Aktuální pořadí českých biatlonistů ve Světovém poháru

MužiŽeny
28. Michal Krčmář10. Markéta Davidová
67. Jakub Štvrtecký20. Jessica Jislová
80. Adam Václavík51. Eva Puskarčíková
Vítězslav Hornig (nebodoval)61. Lucie Charvátová
Mikuláš Karlík (nebodoval)72. Tereza Vinklárková

Po závodech v Oberhofu se Světový pohár přesune do Ruhpolingu, kde se bude bojovat o body od 12. do 16. ledna. O čtyři dny později začnou závody v italské Anterselvě, poté již přijdou na řadu olympijské hry. Biatlon pod pěti kruhy začne 5. února.

Reklama