Hlavní obsah

Putin si nevybírá. Narukovat má i olympijský medailista a mistr světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruská mobilizace se stále více dotýká i sportovců. I když ruský ministr sportu Oleg Matycin řekl, že určité výjimky pro sportovce platit budou, sáňkař Vladislav Antonov povolávací rozkaz stejně obdržel. Medailista z olympiády v Soči se však vojenské službě snaží vyhnout, co to jde. Už se mu podařilo získat odklad a zanedlouho za sebe půjde orodovat i do náborové kanceláře.

Foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin s Vladislavem Antonovem po olympiádě v Soči.

Článek

„Vladislav Antonov žije v Krasnojarsku a minulý týden měl společně s týmem zahájit tréninkový kemp v Soči. Ale dostal předvolání k mobilizaci," uvedl šéf národního týmu Artěm Petrakov pro agenturu RIA Novosti. Antonov v roce 2014 ve smíšené štafetě vybojoval stříbro na olympiádě v Soči. Na stejném místě se v roce 2020 společně s parťákem Alexanderem Denisijevem stali mistry světa.

Úspěšný sportovec se snaží vyhnout mobilizaci a oporu má v celé sáňkařské federaci. Ta společně s armádním klubem CSKA hodlá udělat vše pro to, aby Antonov mohl pokračovat v přípravě na sezonu. Nikdo jiný ze sáňkařského týmu prý povolávací rozkaz nedostal.

„Ruská sáňkařská federace vyplnila a odeslala všechny potřebné dokumenty a CSKA připravil osvědčení o sportovci a poslal jeho originál do Krasnojarsku. Vladislav dostal dočasný odklad, nyní je doma a po obdržení dokumentů půjde na vojenský náborový úřad a požádá o uvolnění," řekl Petrakov.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.