Hlavní obsah

Český dvojbob kvůli koronaviru v týmu nemohl startovat na SP v Siguldě

Dvojbob Dominik Dvořák, Jan Šindelář nemohl kvůli koronaviru v českém týmu startovat v sobotním závodu Světového poháru v Siguldě. S největší pravděpodobnosti se nezúčastní v Lotyšsku ani druhého závodu v neděli.

Foto: Matthias Rietschel, Reuters

Dvojbob Dominik Dvořák, Jan Šindelář v Siguldě v sobotu startovat nebude (ilustrační foto)

Článek

"Covid se v týmu objevil, takže měl jet Honza Šindelář. Ten čekal na aktuální PCR test ze včerejška, test byl nějakých 50 na 50, takže s ohledem na opatrnost a šíření covidu nebyla posádka vpuštěna do závodního prostoru," řekl v České televizi předseda Českého svazu bobistů a skeletonistů Martin Bohman.

Nákaza v týmu nejspíš neumožní Dvořákovi startovat ani v druhém závodu v neděli. "Kluci to s největší pravděpodobností všechno pobalí a přesunou se do Čech, kde si udělají znova PCR testy," uvedl Bohman.

Dvořák tak nedostal možnost v Siguldě navázat na předvánoční dvanácté místo v Altenbergu, což byl jeho nejlepší výsledek v sezoně. V průběžném pořadí dvojbobů je český pilot po čtyřech z osmi závodů patnáctý a neúčast ve dvou závodech může představovat komplikaci pro jeho start na olympijských hrách v Pekingu.

"Musíme vymyslet nějakou variantu B jak pro následující Světový pohár ve Winterbergu, tak pro poslední 'Světák' ve Svatém Mořici, protože Dominik Dvořák má ve dvojkách zatím jen čtyři závody z osmi, což by mu možná pro kvalifikaci na olympiádu stačilo jenom těžko," řekl Bohman s výhledem na příští dva závody SP, jež se jedou následující dva víkendy.

V Siguldě v sobotu nečekaně skončila po dlouhých 21 závodech vítězná série německého suveréna Francesca Friedricha. Úřadující olympijský šampion, mistr světa a vítěz Světového poháru dojel po chybách na startu až dvanáctý, vyhrál Rus Rostislav Gajtjukevič.

SP v jízdě na bobech v Siguldě (Lotyšsko) - dvojboby:
1. Gajtjukevič, Mordasov (Rus.) 1:39,23 (49,65+49,58)
2. Hall, Cackett (Brit.) -0,10 (34,95+34,89)
3. Maier, Sammer (Rak.) -0,17 (34,87+35,04).
Průběžné pořadí SP (po 5 z 8 závodů):
1. Friedrich (Něm.) 1028
2. Gajtjukevič 969
3. Kripps (Kan.) 960,
...17. Dvořák (ČR) 424.

Reklama