Hlavní obsah

Jízda v opilosti, drogy a vězení. Jsem bezdomovec, přiznal legendární lyžař Northug

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svoji velkolepou lyžařskou kariéru ukončil před pěti lety a kromě řady triumfů má za sebou také několik skandálů a pádů včetně pobytu ve vězení. Turbulentní časy nyní 37letého legendárního lyžaře Pettera Northuga svým způsobem pokračují.

Foto: SL ČR

Život Pettera Northuga je jedna velká jízda na horské dráze.

Článek

Jízda v opilosti a užití kokainu vynesly někdejšímu velkému soupeři Lukáše Bauera pobyt za mřížemi. Lyžařský rebel se však po životních lekcích nejspíš zklidnil, začal se angažovat v dálkových závodech a získal i práci jako televizní komentátor klasického lyžování i  biatlonu.

Neopouští ho ale ani sportovní ambice. Během norských letních závodů Toppidrettsveka se blýskl triumfem ve čtvrtfinále i semifinále sprintu. Ve finále už ale nestačil a musel se sklonit i před mladším bratrem Evenem.

„Znovu jsem našel radost z toho mít na sobě závodní číslo,“ dělil se o své dojmy v rozhovoru pro deník Adresseavisen.

Novináře ale trochu zaskočil odpovědí na banální otázku, jak se zrovna má. „Momentálně jsem bezdomovec,“ odpověděl.

„Pobývám u přátel a rodiny,“ vysvětloval. Ale situace nejspíš není ani zdaleka tak špatná, jak by se mohlo z jeho slov zdát. Už loni na podzim vyšlo najevo, že prodává svůj dům ve městě Vika za 7,2 milionu norských korun. Opustil i svůj byt v Oslu. Podle norských médií si však staví chatu v Hafjellu, která by se měla stát jeho novou základnou.

Spolu se spisovatelem Thorem Gotaasem také sepsal knihu, v níž má odhalit pikantní detaily ze svého bouřlivého života. „Píše se tam o neznámé přítelkyni, kokainu a radě od krále Haralda,“ láká na koupení díla třeba magazín Se og Hör.

Recenzentka listu Dagbladet Cathrine Krögerová však kvality jeho nového titulu rozcupovala. „Norská sportovní super celebrita a zlobivé dítě si zasloužilo mnohem lepší knihu, než je tato. Nemohu pochopit, jak profesionální spisovatel jako Thor Gotaas, jenž má na svém kontě 45 knih, napíše něco tak zoufale špatného,“ napsala kritička.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.