Hlavní obsah

Bělohradský vyhrál absolutní hodnocení mezinárodního MČR v krasobruslení

Matyáš Bělohradský jako jediný z českých seniorských reprezentantů vyhrál absolutní hodnocení na mezinárodním mistrovství České republiky v krasobruslení, jehož se tradičně účastní ještě závodníci ze Slovenska, Polska a Maďarska. Na šampionátu ve Spišské Nové Vsi při absenci Michala Březiny, který trvale žije ve Spojených státech amerických, díky nejlepší volné jízdě navázal na český titul z roku 2018.

Foto: Lukáš Kaboň

Eliška Březinová na archivním snímku. Ve Spišské Nové Vsi skončila druhá.

Článek

Bělohradský si vítězstvím zajistil účast na lednovém mistrovství Evropy v Tallinnu, kde doplní Březinu. "Určitě tam byly chyby, nebylo jich málo, ale poučím se z toho a pojedeme dál. Jsem rád, že jsem to s chutí dojel a možná jsem svou jízdou i někoho pobavil. Teď bych si rád o Vánocích odpočinul a pak se vrhneme na tvrdou přípravu, která nás před Evropou určitě čeká. Chtěl bych zařadit dva trojité axely do volné jízdy, uvidíme, jestli se to povede," hodnotil v tiskové zprávě Bělohradský své vystoupení.

Nejlepší volný tanec předvedli Natálie a Filip Taschlerovi, kteří ale doplatili na partnerův pád v pátečním rytmickém tanci. Kvůli tomu v součtu obou jízd nestačili na Poláky Natalii Kaliszekovou a Maksyma Spodyrijeva. Druhou příčku obsadila také česká šampionka Eliška Březinová v absolutním hodnocení soutěže žen, již porazila moskevská rodačka v polských barvách Jekatěrina Kurakovová.

Na Slovensku závodila polovina českého krasobruslařského týmu pro zimní olympijské hry v Pekingu. Vedle plánované Březinovy absence se šampionátu nakonec nezúčastnila ani sportovní dvojice Jelizaveta Žuková, Martin Bidař. Potýkali se s následky pádu ze zvedané figury, který je postihl před necelými dvěma týdny v tréninku. "Nemohli jsme se pořádně připravit a teď ještě nemůžeme dělat všechny prvky," řekl České televizi Bidař, jenž s partnerkou ve Spišské Nové Vsi jen trénoval.

Mezinárodní mistrovství ČR v krasobruslení ve Spišské Nové Vsi:
Muži:
1. M. Bělohradský 198,25 b.
2. Reshtenko (oba ČR) 189,97
3. Samoilov (Pol.) 187,54
Ženy:
1. Kurakovová (Pol.) 190,06
2. Březinová (ČR) 168,83
3. Langová (Maď.) 168,07
...
7. Rychtaříková 150,85
8. Slavíčková (obě ČR) 136,99
Taneční páry:
1. Kaliszeková, Spodyrijev (Pol.) 181,09
2. Taschlerová, Taschler (ČR) 179,95
3. Ignatěvová, Szemko (Maď.) 168,23

Reklama