Hlavní obsah

Březina je po svém nejlepším krátkém programu sezony v Soči průběžně šestý

Český krasobruslař Michal Březina zajel svůj nejlepší krátký program sezony a v závodě Grand Prix v Soči mu patří průběžně šestá příčka. O lepší pozici před sobotními volnými jízdami ho připravila chyba v kombinaci. Vede Japonec Kazuki Tomono.

Foto: Evgenia Novozhenina, Reuters

Český krasobruslař Michal Březina

Článek

Březina na rozdíl od Americké brusle zvládl v krátkém programu čtverný salchow, který předvedl velmi suverénně. Pak se mu ale nepovedl výjezd z trojitého flipu a přerušil kombinaci, v níž zařadil jen dvojitý toeloop. Axel už zase skočil ve velkém stylu, ale nestihl závěr hudby a dostal penalizaci jednoho bodu za překročení času.

Celkem nasbíral 82,31 bodu, téměř o sedm bodů více než při svém prvním letošním startu v Grand Prix v Las Vegas. Na většinu závodníků před sebou má minimální odstup, od třetího Kanaďana Romana Sadovského ho dělí 2,28 bodu. Odskočila vedoucí dvojice Tomono a Moris Kvitelašvili, kteří za vydařené programy se dvěma čtvernými skoky získali přes 95 bodů.

Rostelecom Cup, závod seriálu Grand Prix v krasobruslení v Soči:
Muži - po krátkém programu:
1. Tomono (Jap.) 95,81
2. Kvitelašvili (Gruz.) 95,37
3. Sadovsky (Kan.) 84,59
...6. Březina (ČR) 82,31

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články