Hlavní obsah

Čeští krasobruslaři už v Moskvě netrénují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po všech stránkách složité období prožívá česká krasobruslařská sportovní dvojice Jelizaveta Žuková, Martin Bidař. Kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům partnerky musejí vynechat světový šampionát v Montpellieru, navíc nemohou trénovat v Moskvě, kde v minulosti měli tréninkovou základnu. A olympijská zkušenost pro ně byla trpká.

Foto: Profimedia.cz

Sportovní dvojice Jelizaveta Žuková a Martin Bidař při krátkém programu na olympijských hrách v Pekingu.

Článek

Před krátkým programem si Žuková natrhla vazy v kotníku. „Jízdu ještě absolvovala, ale dva týdny pak nemohla chodit na led,“ líčí Bidař. Sedmnácté místo v krátkém programu je v Pekingu nepustilo do volných jízd a zranění Žukové ani do plnohodnotné přípravy na MS.

„Házené skoky jsme vůbec nemohli trénovat, tak jsme se odhlásili. Pracujeme na tom, abychom se dali dohromady na příští sezonu,“ říká Bidař. Trablů si ostatně dvojice během zimy prošla hned několik. „Skoro nebyl závod, kde bychom nebyli zranění. Přitom se snažíme dělat, co to jde,“ povzdechl si bývalý juniorský mistr světa (s Annou Duškovou).

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Czech Figure Skating (@czechfigureskating)

S rodačkou z Jekatěrinburgu Žukovou, která vloni získala české občanství, dříve dělili čas mezi Prahu a Moskvu. Válečná agrese Ruska na Ukrajině se jich tak bezprostředně dotýká.

„Řešíme to každý den. Spolupráci s týmem (ruské trenérky) Moserové jsme přerušili, v Moskvě jsme v poslední době nebyli,“ říká Bidař. Jeho partnerka na sociálních sítích začátkem března lajkovala příspěvek někdejšího esa Jevgenije Pljuščenka vyjadřující podporu ruskému prezidentu Putinovi, což pak označila za mladickou nerozvážnost a omluvila se.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.