Hlavní obsah

Čtyřnásobní mistři světa Papadakisová a Cizeron vynechají ME, bojí se covidu

Čtyřnásobní mistři světa v krasobruslení Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron vynechají mistrovství Evropy, které se uskuteční příští týden v Tallinnu. Elitní taneční pár nechce kvůli obavám z koronaviru cestovat do Evropy z Montrealu, kde trénuje. Nákaza by mohla ohrozit šance francouzských reprezentantů bojovat o olympijské zlato na únorových hrách v Pekingu. Před čtyřmi lety v Pchjongčchangu skončili druzí.

Foto: @ facebook Gabriella Papadakis et Guillaume Cizeron

Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron

Článek

O jejich neúčasti dnes informovala francouzská federace zastřešující lední sporty. "S ohledem na zdraví a vývoj covidu ve světě a zejména v Evropě pár, který trénuje v Montrealu, považoval za nerozumné cestovat a riskovat nákazu covidem-19. Pokud by byli v této době pozitivně testováni, mohlo by to ohrozit jejich přípravu a možná i účast na hrách v Pekingu, které začínají za necelý měsíc," uvedl svaz.

Šestadvacetiletá Papadakisová a o rok starší Cizeron v letech 2015 až 2019 vládli světovému i evropskému krasobruslení s výjimkou MS 2017 a ZOH 2018, kde je porazili Kanaďané Tessa Virtueová a Scott Moir. Posledním šampionátem, jehož se zúčastnili, bylo ještě před koronavirem mistrovství Evropy v roce 2020. Tam překvapivě prohráli s Rusy Viktorií Sinicinovou a Nikitou Kacapalovem.

Loni účast na MS vzdali dva měsíce před jeho začátkem kvůli nejisté koronavirové situaci. Na podzim nastoupili do seriálu Grand Prix a oba své závody vyhráli. Finále, kde se měly nejlepší páry seriálu utkat v přímém souboji, se neuskutečnilo. Na souboj tak dojde až pod pěti kruhy.

Reklama