Hlavní obsah

Elitní kanadský krasobruslař Soerensen je vyšetřován ze sexuálního napadení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Člen úspěšného kanadského tanečního páru Nikolaj Soerensen je vyšetřován kvůli nařčení ze sexuálního napadení v roce 2012. Soerensen a jeho partnerka Laurence Fournierová Beaudryová kvůli tomu nebudou tento týden startovat na národním krasobruslařském šampionátu, na němž měli obhajovat loňský titul.

Foto: Mindaugas Kulbis, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

List USA Today minulý týden napsal, že Soerensena vyšetřuje kanadský úřad pro integritu sportu OSIC. Nejmenovaná americká trenérka a bývalá krasobruslařka obvinila Soerensena z toho, že ji v dubnu roku 2012 po večírku znásilnil.

„Tahle nařčení jsou lživá a hodlám důrazně bránit sebe a svou pověst,“ napsal v úterý na instagramu Soerensen. „S těžkým srdcem jsme se s Laurence rozhodli, že nebudeme soutěžit na národním šampionátu v Calgary. I když jsme se odhlásit nechtěli, cítili jsme, že naše účast by byla rušivá. Budu i nadále plně spolupracovat s OSIC,“ uvedl čtyřiatřicetiletý rodák z Kodaně.

Fournierová Beaudryová a Soerensen obsadili v prosinci páté místo ve finále Grand Prix v Pekingu, kde skončili v roce 2022 devátí na olympijských hrách. Na loňském mistrovství světa byli pátí.

Reklama