Hlavní obsah

Mistr světa Chen týden po porážce v Las Vegas jasně ovládl Kanadskou brusli

Trojnásobný mistr světa v krasobruslení Nathan Chen se vrátil na vítěznou vlnu. Kanadskou brusli, druhý díl seriálu Grand Prix, ovládl s naprostým přehledem a téměř šedesátibodovým náskokem před dalším Američanem Jasonem Brownem.

Foto: DARRYL DYCK, ČTK/AP

Nathan Chen se svou zlatou medailí z Kanadské brusle.

Článek

Dvaadvacetiletý Chen se rehabilitoval za třetí místo v Americké brusli, kde našel přemožitele po 14 vítězných závodech. Oproti výkonu v Las Vegas obdržel v součtu za krátký program a volnou jízdu 307,18 bodu, skoro o 40 víc než minule.

Nijak se na něm nepodepsal incident jeho trenéra Rafaela Arutuniana, který podle agentury AP přišel o akreditaci kvůli neúmyslnému porušení koronavirových pravidel a soutěž sledoval jen z hlediště.

"Dokázal jsem se soustředit jen na svoje bruslení. Naučil nás, abychom byli hodně soběstační," řekl Chen, favorit na triumf na olympijských hrách v Pekingu. V Pchjongčchangu 2018 byl pátý a to byla také do minulého týdne jeho poslední porážka.

Soutěž žen skončila trojnásobným triumfem Rusek v čele s patnáctiletou loňskou juniorskou mistryní světa Kamilou Valijevovou. Nejlepšími tanečníky byli domácí Piper Gillesová a Paul Poirier, sportovním dvojicím dominoval čínský pár vicemistrů světa Suej Wen-ťing, Chan Cchung.

Reklama