Hlavní obsah

Revoluce na olympiádě! Představí se na ní první nebinární sportovec

Žena, nebo muž? Ani jedno. Ano, v dnešní době se někteří lidé necítí být příslušníky ani jednoho pohlaví. Je to případ i americké krasobruslařské hvězdy Timothy LeDuca, který se na olympijských hrách v Pekingu zapíše do historie jako první nebinární sportovec.

Foto: Instagram @icegirlash

Nebinární krasobruslař Timothy LeDuc se svou soutěžní partnerkou.

Článek

Spolu se svou soutěžní partnerkou Ashley Cainovou-Gribbleovou se LeDuc zúčastní krasobruslařské soutěže dvojic poté, co se na ni kvalifikovali vítězstvím na národním mistrovství, které se konalo před týdnem v Nashvillu.

„Doufám, že se můj příběh posune k tomu, že queer lidé budou moci být ve sportu otevření a úspěšní. Vždycky jsme tu byli, vždycky jsme byli součástí sportu. Jen jsme ne vždy dokázali být otevření," řekl krasobruslař ke své účasti a olympiádě.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Ashley Cain-Gribble (@icegirlash)

Se svou partnerkou doufají, že svými výkony podpoří ty, kteří měli pocit, že do sportu nepatří, nebo jim to snad bylo někým i někdy řečeno.

Olympijské hry v Pekingu se rozhodly Spojené státy diplomaticky bojkotovat, stejně jako řada dalších států, kvůli porušování lidských práv v Číně. Zejména kvůli utlačování muslimské ujgurské menšiny.

Reklama

Související témata: