Hlavní obsah

Ruští krasobruslaři budou mít místo MS vlastní soutěž, závodit bude i Valijevová

Ruští krasobruslaři, kteří kvůli invazi na Ukrajinu nesmějí závodit na mistrovství světa, budou mít vlastní soutěž. V elitním startovním poli Channel One Trophy nechybí ani evropská šampionka Kamila Valijevová, která měla v prosinci na národním šampionátu pozitivní dopingový test. Ten vyšel najevo po týmové soutěži na olympijských hrách a stále se řeší.

Foto: @Olympics, Twitter

Ruská krasobruslařka Anna Ščerbakovová na archivním snímku.

Článek

Valijevová navzdory tomu mohla závodit i v individuální soutěži, v níž po pokažené volné jízdě skončila čtvrtá. Olympijské zlato získala jiná svěřenkyně kontroverzní trenérky Eteri Tutberidzeové Anna Ščerbakovová. Ta je rovněž ve startovní listině Channel One Trophy stejně jako loňská vicemistryně světa Jelizaveta Tuktamyševová.

Elitní ruští krasobruslaři změří při týmovém formátu náhradní soutěže síly i v ostatních kategoriích. Závodit bude řada čerstvých olympijských medailistů z Pekingu - sportovní dvojice Jevgenija Tarasovová se Stanislavem Morozovem a Anastasia Mišinová s Aleksandrem Galljamovem a taneční pár Victoria Sinicinová, Nikita Kacalapov.

Soutěž potrvá od pátku do neděle. Začne se v pátek "skokanským festivalem", v sobotu se pojedou krátké programy a v neděli volné jízdy.

Reklama

Související témata: