Hlavní obsah

Taschlerovi navzdory chybě udrželi páté místo při debutu v Grand Prix

Krasobruslaři Natálie a Filip Taschlerovi navzdory chybě ve volném tanci udrželi při debutu v Grand Prix páté místo. Tak vysoko byl český taneční pár v elitním seriálu naposledy před dvanácti lety, kdy skončili v Rusku pátí Lucie Myslivečková a Matěj Novák. Závod v Sheffieldu, kam Grand Prix zavítala poprvé, vyhráli favorizovaní Italové Charlene Guignardová a Marco Fabbri.

Foto: Profimedia.cz

Natálie a Filip Taschlerovi na archivním snímku ze závodu v Bergamu.

Článek

Sourozenci Taschlerovi byli po rytmickém tanci necelý bod od čtvrté příčky, ale o šanci na posun vzhůru je připravilo partnerčino zaváhání při twizzlech. Především kvůli tomu zaostali o více než čtyři body za svým osobním rekordem a známkou 103,80 bodu se zařadili na šesté místo v hodnocení volných tanců. V součtu s první částí soutěže ale nasbírali 177,89 bodu a udrželi se o více než bod před Gruzínci Marií Kazakovovou a Gerogym Revijou.

Bronzoví medailisté z letošního ME Guignardová a Fabbri po rytmickém tanci ovládli i druhou část soutěže. Získali 213,74 bodu a druhé Brity Lilah Fearovou a Lewise Gibsona nechali za sebou o více než osm bodů.

Také mezi ženami zůstala v čele vítězka krátkého programu. Poslední vítězka mistrovství čtyř kontinentů Mai Miharaová z Japonska byla nejlepší i ve volné jízdě a porazila o necelé dva body úřadující juniorskou mistryni světa Isabeau Levitovou z USA.

Další zastávkou seriálu Grand Prix bude příští týden NHK Trophy v Sapporu. Češi se do závodů znovu zapojí o týden později ve finském Espoo, kdy čeká druhý start tanečníky Taschlerovy.

Grand Prix v krasobruslení v Sheffieldu (Británie)
Ženy:
1. Miharaová (Jap.)217,43
2. Levitová (USA)215,74
3. Gubanovová (Gruz.)193,11
Taneční páry:
1. Guignardová, Fabbri (It.)213,74
2. Fearová, Gibson (Brit.)205,56
3. Lajoieová, Lagha (Kan.)198,95
...
5. Taschlerová, Taschler (ČR)177,89

Reklama

Související témata: