Hlavní obsah

Lyžaři dnes sjezd SP v Zermattu kvůli novému sněhu a větru nepojedou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kvůli dalším přívalům nového sněhu a silnému větru se dnešní sjezd Světového poháru lyžařů v Zermattu a Cervinii neuskuteční. Oznámila to Mezinárodní lyžařské federace FIS. Nepříznivá předpověď počasí je i na neděli, kdy je v plánu druhý sjezd, i na pondělí, které by mohlo posloužit jako náhradní termín alespoň pro jeden závod.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP
Článek

„Bylo to tvrdé, ale správné rozhodnutí. Celou noc jsme na sjezdovce pracovali, ale poslední slovo měla příroda,“ řekl novinářům šéf organizačního výboru Franz Julen. Cílem pořadatelů bylo ukázat, že v lyžařském středisku u Matterhornu panují už na začátku listopadu zimní podmínky. „Alespoň tenhle cíl jsme více než splnili,“ uvedl Julen.

Nový sjezd v kalendáři Světového poháru, jenž má start ve Švýcarsku a cíl v Itálii, má zatím smůlu na počasí. Loňskou premiéru překazil nedostatek sněhu, nyní organizátory trápí vydatná nová nadílka. Kvůli tomu museli zrušit už čtvrteční i pátečník trénink.

Trať si lyžaři včetně českého reprezentanta Jana Zabystřana vyzkoušeli jen ve středu. Nejrychlejší byl Rakušan Otmar Streidinger, na kterého Zabystřan při premiérovém startu v sezoně na 38. místě ztratil 2,75 sekundy.

Nový ročník SP měl odstartovat před dvěma týdny v Söldenu obřím slalomem, který však muži kvůli silnému větru nejeli.

Reklama

Související témata: