Hlavní obsah

Shiffrinová minulý týden spadla a potloukla se, ale o slalomy v Levi nepřijde

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mikaela Shiffrinová při nedělním slalomu ve Špindlerově Mlýně.

Článek

Nejlepší lyžařka současnosti Mikaela Shiffrinová minulý týden spadla při tréninku a pohmoždila si kost. Informovala o tom na instagramu s tím, že už se cítí lépe a je připravena startovat ve víkendových slalomech Světového poháru v Levi.

Shiffrinová s fanoušky sdílela video z karambolu, kdy při tréninku mezi slalomovými brankami přepadla dopředu. Ze svahu odkulhala a s bolavým levým kolenem zamířila na vyšetření do nemocnice. „Ale jsem šťastná (a také velmi vděčná), že jsem z toho vyvázla s pohmožděnou kostí, ale žádným dalším vážnějším poškozením!,“ napsala sedminásobná vítězka hodnocení slalomu v SP.

Poděkovala svému týmu, americkým lékařům i odborníkům z několika finských klinik. Osmadvacetiletá americká hvězda se postupně vrátila do tréninku. „Brali jsme to zlehka a strategicky jsme se dostávali zpět do zátěže, lyžování a nakonec nějakých branek. A cítím se teď docela dobře, právě včas na víkend,“ uvedla dvojnásobná olympijská vítězka.

Sezonu odstartovala šestým místem při říjnovém obřím slalomu v rakouském Söldenu. Ve Finsku bude obhajovat loňská dvě vítězství. „Tak natěšená, že budu závodit tento víkend! Slalom je dobrý pro duši,“ rozplývala se.

U videa z nedávného karambolu připomněla, že pády neodmyslitelně patří k životu elitních lyžařů. „Vím, že ten můj není ten nejhorší, první nebo poslední - to je riziko, které přijímáme. Byla to trochu srážka s realitou. Jsme tak silní a zároveň tak křehcí,“ uvedla. Snažila se povzbudit mladé sportovce, kteří mají strach z pádu, bolesti nebo čehokoliv jiného. „Pořád si připomínejte, že nejste sami. Nemusíte být imunní před strachem, abyste dokázali úžasné věci ve své kariéře a životě. Všichni procházíme životem ruku v ruce s našimi cíli, sny a strachy - vždy,“ dodala.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.