Hlavní obsah

Bank je po prvním kole obřího slalomu v Alta Badii sedmnáctý

ALTA BADIA

Lyžař Ondřej Bank postoupil ze sedmnáctého místa do druhého kola obřího slalomu Světového poháru v Alta Badii. Pokud devětadvacetiletý Čech druhou jízdu dokončí, připíše si potřetí v sezóně v této disciplíně i celkově body do hodnocení seriálu.

Článek

Své šance na účast ve druhém kole dlouho držel i Kryštof Krýzl, ovšem těsně před koncem první části ho z elitní třicítky vyřadil Švýcar Silvain Zurbriggen. Krýzl tak obsadil první nepostupové místo se ztrátou pouhých čtyř setin na třicátého. Třetí Čech Petr Záhrobský, jenž je specialistou na rychlostní disciplíny, byl osmačtyřicátý.

Bank zatím v oficiálních výsledcích figuruje na osmnácté pozici, ale desátý Tim Jiltoff z USA bude kvůli chybě na poslední brance velmi pravděpodobně diskvalifikován.

První kolo nejlépe vyšlo domácím Italům, kteří se seřadili na prvních třech místech. Vede Massimiliano Blardone před Davidem Simoncellim a Manfredem Mölggem. Nejlepším zahraničním závodníkem ve vyrovnaném závodu je se ztrátou 34 setin na Blardoneho Rakušan Marcel Hirscher. Bank má odstup dvě sekundy.

Druhé kolo se jede od 12:45.

Reklama

Související témata: