Hlavní obsah

Boj o historické zlato nikoho nezajímal. Lyžařské hvězdy na MS neskrývají zklamání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lyžařský svátek ve slovinské Planici zatím budí co do diváckého zájmu rozpaky a zklamání. Z klasiků si nejvíc naříkají na prázdné ochozy kombiňáci, boj o historické první zlato z MS ze smíšených štafet v severské kombinaci prakticky nikoho nezajímal.

Foto: Stringer, Reuters

Norský sdruženář Jarl Magnus Riiber veze do cíle zlatou smíšenou štafetu Norska. Za minimálního zájmu fanoušků.

Článek

Podle německého serveru sport.de sledovalo závod přímo na stadionu zhruba 500 fanoušků. Vítěznému finiši v podání norské hvězdy této disciplíny Jarla Magnuse Riibera dělaly o víkendu kulisu takřka prázdné tribuny.

Kdo se těšil na tradiční dvacetitisícový dav, který každoročně sleduje na konci sezony lety na lyžích na planickém mamutu, prožil těžké vystřízlivění.

„Je to divné. Všichni jsme se připravovali na to, že tady bude plno. Tak jak to známe ze záběrů z letů na lyžích," divil se německý reprezentant v severské kombinaci Vinzenz Geiger. „Jsme z toho dost překvapení. Snad se to změní ve druhém týdnu mistrovství," kroutil hlavou i Geigerův krajan Julian Schmid.

Velký šok znamenal divácký nezájem zejména pro vítězné Nory, v jejichž vlasti je klasické lyžování ve všech formách téměř náboženstvím.

„Je to hloupé, nic jiného k tomu nemůžu říct," posteskl si směrem k prázdným tribunám v rozhovoru pro televizi NRK norský sportovní ředitel Ivar Stuan, který poukázal v této souvislosti na nedávné divácky úspěšné MS v biatlonu v německém Oberhofu.

„Biatlonová federace je v tomhle směru skvělá, FIS za ní zaostává. Pořád si myslím, že je (FIS) příliš těžkopádná a pomalá ve vývoji vzhledem k tomu, v jaké době žijeme," posteskl si.

Rozčarování neskrýval ani v cíli první Riiber. „Měl jsem k tomuto MS vyšší očekávání, co se fanoušků týče," mrzelo ho.

Pořadatelé doufali, že šampionát by mohlo celkem navštívit 150 až 200 tisíc fanoušků. Tyhle mety už se ale nejspíš naplnit nepodaří.

Reklama

Související témata: