Hlavní obsah

Bývalý skokan na lyžích Ulaga byl odsouzen v korupčním skandálu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdejší elitní skokan na lyžích Primož Ulaga byl za účast v korupčním skandálu odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody. Stříbrný olympijský medailista ze soutěže družstev v roce 1988 v Calgary se dopustil podvodného jednání nejméně ve čtyřech případech v roce 2013, kdy působil ve funkci šéfa Slovinského svazu lyžování, informují tamní média. Tribunál Ulagovi vyměřil rok a 11 měsíců za mřížemi s tříletou podmínkou.

Foto: Twitter

Bývalý elitní skokan na lyžích Primož Ulaga byl odsouzen za korupci.

Článek

Devětapadesátiletý Ulaga podle obžaloby zneužil svého postavení tím, že od tehdejších špičkových slovinských skokanů Jurije Tepeše, Roberta Kranjce či Petera Prevce i dvou asistentů slovinské reprezentace požadoval provize, dary a další výhody. Podle deníku Dnevnik Ulaga u soudu vinu přiznal.

Vrstevník špičkových českých skokanů Pavla Ploce či Jiřího Parmy (v sezoně 1987/1988 skončil Ulaga v celkovém pořadí Světového poháru třetí na vítězným Finem Mattim Nykänenem a druhým Plocem - pozn. aut.) kvůli podezření z korupce pozici prezidenta svazu v roce 2013 opustil, oficiálně z osobních důvodů. A vydal se na podnikatelskou dráhu.

Ani v byznysu se ale bývalé skokanské hvězdě nevedlo. Vicemistr světa z Oberstdorfu z roku 1988 v soutěži jednotlivců je aktuálně evidován na úřadu práce a od října 2021 pobírá podporu v nezaměstnanosti ve výši 700 eur měsíčně.

Reklama

Související témata: