Hlavní obsah

Bývalý slalomář Hirscher si jako předjezdec vyzkoušel sjezd SP v Kitzbühelu

Aktualizováno

Bývalý hvězdný rakouský slalomář Marcel Hirscher si splnil jeden z lyžařských snů a sjel na proslulé sjezdovce Streif v Kitzbühelu trať sjezdu pro Světový pohár. Dvojnásobný olympijský vítěz z Pchjongčchangu se mezi brány pustil jako předjezdec dnešního úvodního tréninku a zopakovat si to chce i před čtvrtečním druhým tréninkem a před pátečním i sobotním závodem SP.

Foto: Markéta Navrátilová/ČOV

Rakouský sjezdař Marcel Hirscher na předání cen ANOC v Praze.

Článek

"Sportovní výzva pokořit Streif byla vždycky na mém seznamu," napsal před jízdou dvaatřicetiletý Hirscher na sociálních sítích. Vítěz 67 závodů SP už v minulosti v Kitzbühelu na zdejší sjezdovce absolvoval superobří slalom a kombinaci, klasický sjezd ale nikdy nejel. "Teď už je to vážné. Je čas sjet Streif," tweetoval těsně před startem.

Úvodní trénink poznamenal nepříjemný pád německého reprezentanta Josefa Ferstla. Po jeho karambolu byl program přerušen a vítěze zdejšího super-G z roku 2019 transportovala do nemocnice helikoptéra. Vyšetření ale žádné vážné zranění neodhalilo, třiatřicetiletý Ferstl z karambolu vyvázl s krvavou ránou na nose a řadou bolestivých zhmožděnin.

Reklama

Související témata: